Реклама / Ads
22| 10886 |21.01.2016 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Опитни кадри напускат МВР заради несигурност на системата

.
Цветан Цветанов
Полицейският състав е доста намалял. Вакуумът ще се увеличава, защото подготовката на младите полицаи е продължителна, а много опитни напускат заради несигурността в системата. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.
 

Аз съм убеден, че във всяка институция кадровият проблем е най-сериозен. Това посочи като една от основните причини за голямата престъпност във Врачанският край Цветан Цветанов.

По повод искането на оставката на Румяна Бъчварова от КРИБ Цветанов заяви, че МВР е консервативна система, в която всеки опит за радикални промени води до вътрешни сътресения и опити на партиите да нападат политическото ръководство на правителството.

Предстои до седмица да се представят законодателните промени в МВР. МВР вече не издържа на поредните реформи и трябва да има дългосрочна визия, обясни Цветанов.

Създаде се ситуация обществото да се настройва срещу служителите на МВР, но трябва да бъдем партньори, а не да застрашаваме националната сигурност, каза още той.

Аз знам в какво състояние получихме сектор "Сигурност" 2009 г. след управлението на БСП - напълно демотивирани. Всички дела бяха прехвърлени към ДАНС и това създаде възможност много дела да бъдат приключени, припомни бившият вътрешен министър.


"Смяната на Соня Найденова е сред опитите за провокация към премиера Бойко Борисов",категоричен бе Цветанов, коментирайки вчерашния скандал във ВСС.  

Това е, което остава като усещане след ожесточената словестна битка между представители на ВСС, но не мога да коментирам промените в един независим орган като ВСС. Важно е да се знае, че имаме ясна позиция от ГЕРБ за съдебната реформа. Трябва да се приема актуализираната реформа и всичко свързано с нея, обясни Цветанов.

Не мога да коментирам защо премиерът не казва от кого е смс-а. Не мисля, че това е най-важното в обеществото. Той има по-важна работа, важни срещи и посещения. Цели се да се отклони вниманието от важни неща, смята бившият вътрешен министър.

Няма политическа формация от коалицията, която да не желае продължаване на реформите, които са заложени. Въпросът е в начина, по който се правят, и дали има нужната парламентарна подкрепа. Искаме да дадем приоритет на нещата, които са важни и основополагащи, за да можем да продължим напред. Когато влизаш в политиката, трябва да търсиш политически конструктивизъм и политически компромис. Трябва да създадем условия за по-малко напрежение, повече работа. Към това се стремят и хората, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му, хипотетично е възможно да има предсрочни парламентарни избори тази година, но ако се погледне реално на политическата ситуация, това едва ли ще се случи. Цветан Цветанов каза още, че ГЕРБ има готовност да излъчи свой кандидат за президентските избори, който да покрие очакванията и профила за президент на всички български граждани. Той обаче отказа да разкрие дали това ще е настоящият държавен глава Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4054 |14.01.2016 Цветанов: Идната седмица обсъждаме с РБ анекса към коалиционното споразумение . 12| 4231 |10.01.2016 Цветанов: Трябва да изчистим коалиционните отношения с РБ . 5| 7380 |30.12.2015 ДПС: Турски дипломати плашеха ръководни кадри в партията . 7| 4272 |15.12.2015 Цветанов: Не приемам, че ДСБ е опозиция, след като има хора във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads