Реклама / Ads
38| 6548 |15.11.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: В. Рашидов щеше да е никой, ако не беше издигнат от ГЕРБ

.
Цветан Цветанов
Трудно се променя държава, укрепвана 20 години от агенти на ДС; още 100 милиона по-малко и РПУ-тата ще затворят кепенци. Цветанов напомни, че вече има внесен обвинителен акт срещу Ал. Петров и групата около него.
 

Толкова тежки са проблемите пред държавата, пък вие ме питате за Яне Янев, каза по ТВ 7 вицепремиерът Цв. Цветанов. Имало много спекулации с бюджета на МВР, дори и в предизборната кампания, напомни той. И увери, че сега няма подслушване на журналисти, за разлика от времето на БСП.

Към настоящия момент бюджетът на МВР е най-малкият, по-малък от миналата и от по-миналата година, осведоми Цветанов. Сега бюджетът бил 1 милиард, дефицитът 300 милиона лв. Още 100 милиона по-малко и РПУ-тата ще затворят кепенци, предупреди Цветанов и напомни, че е било взето и тежко решение за даренията, които сега са възможни само от общини и фирми със 100% държавно участие, ЕС и евроатлантическите партньори.

Вече има внесен обвинителен акт срещу Ал. Петров и групата около него, каза Цветанов. Аз не съм емоционален човек, говоря винаги с факти, прибави той и каза, че е трудно да се променя държава, укрепвана 20 години от агентите на ДС. ВИС били към СДС, СИК към БСП, напомни още той.

За връщането на В. Пенгезов Цветанов каза, че няма промяна в позицията и в оценката му за този човек; това било част от парадоксите, в които живеем. Ако има справедливост, няма как този човек да е на този пост, каза Цветанов. Покането го, нека говори той, предложи министърът. "Той не иска да дойде", отговори водещият Бареков.

За изборите в Кърджали Цветанов обясни, че броенето на бюлетините е било между първия и втория в изборната нощ и резултатите не били окончателни. В началото данните от екзит половете сочели, че кандидатът на ГЕРБ излиза на балотаж с кандидатат на БСП, затова той обявил, че има пробив. Започвайки преди години да прави избори, Цветанов си спомни жестокия натиск, на който били подлагани кандидатите, различни от тези на ДПС. В Кърджалийско сега ГЕРБ има 42 общински съветника, каза той. Това било много ясне знак, особено що се отнася до общини, в които досега ГЕРБ въобще нямали общински съветници. Аз съм колективен играч и ценя труда на цялата партия. В. Рашидов щеше да бъде никой, ако не беше издигнат от ПП ГЕРБ, репликира той вчерашно изявление на Рашидов, че той би събрал повече гласове.

Накрая Цветанов заяви, че ще подкрепи приятеля си от години В. Маринов за предстоящия му концерт.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4761 |14.11.2011 Цв. Цветанов: И досега интегрираме ромите, но без ефект . 19| 4910 |14.11.2011 В. Рашидов: Без ДПС може! . 38| 4837 |04.11.2011 Цветанов: Нямам нищо общо с назначението на Янева . 7| 5396 |28.10.2011 Цв. Цветанов: БСП издигат защитна теза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads