Реклама / Ads
11| 5339 |26.03.2013 НОВИНИ

Цветанов: Напускам всичко, ако са подслушвани журналисти

.
Цветан Цветанов
Предизборната кампания става все по-остра и напрегната. „Готов съм да се откажа от политиката, ако някой докаже, че по мое време са подслушвани журналисти". Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
 
„Използването на СРС се прави с искане или на оперативна служба в МВР, ДАНС, НРС, военно разузнаване и прокурор, което се дава за разрешение от съдия и тогава документът идва при мен да го подпиша", обясни Цветанов. Той е категоричен, че не е подписвал разработка, свързана с журналисти. Подобно нещо е могло да се случи единствено в негово отсъствие, което е нищожна възможност.

Цветанов отхвърли твърденията, че в Бояна имало център, от който се подслушвали журналисти и политици и функционирала т.нар. „частна" ГДБОП. "Никога не сме изнасяли данни, които да повлияят на разследването или доказателства, които биха могли да попречат на разследването", обясни ексвицепремиерът. 

Според Цветанов в момента има благоприятна среда за представителите на организираната престъпност. Той разкри, че има „определени хипотези" за отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо. Бившият министър каза, че версиите, по които работят разследващите, съвпадат с неговите подозрения, които обаче не насочват към хора от групата на „Наглите".

Според Цветанов борбата с битовата престъпност ще бъде приоритет в програмата на ГЕРБ през следващия мандат, който и да го спечели. "За да започнеш да се бориш срешу битовата престъпност, първо трябва да си прекършил организираната престъпност", категоричен е той.

"Алексей Петров беше личното назначение на Сергей Станишев в новосъздадената ДАНС", припомни отново бившият МВР шеф. Според него ГЕРБ е успяла да претисне до стената мафията. 

Лидерът на партията Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов ще водят по 2 листи на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5516 |19.03.2013 Цветанов: Миков назначи Ст. Флоров за шеф на ГДБОП . 144| 6592 |18.03.2013 Цветанов: Костов, БСП и ДПС да спрат да натискат правителството . 46| 5794 |17.03.2013 Цветанов: Не желая да коментирам думите на човек, който е подсъдим . 63| 6124 |12.03.2013 Цветанов: Бях най-гордият министър на вътрешните работи, когато разбихме "Наглите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads