Реклама / Ads
5| 5395 |08.10.2017 НОВИНИ

Цветанов: Премиерът разпореди да не споменаваме името на президента

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
ГЕРБ няма да участва в компроматната война на БСП. За нас управлението не е да дискредитираш опонента си. Това заяви на извънредна пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 

Ние сме за институционно уважение. В последно време чуваме, че сме обявили война на президента. Когато някой я търси, ще я получи. Вменяването на вина, че сме направили анкетна комисия за самолетите е неоснователно, той като това е задължение на всеки народен представител. Няма умисъл за атакуване на президентската институция. Поел съм ангажимент към Борисов, колкото по-малко споменаваме Радев, толкова по-добре. Той всъщност ни разпореди да не говорим за него.

 

По темата за „Кумгейт” Цветанов заяви, че няма смисъл да се обсъждат известни неща. „Това са претоплени компромати. Има ги преди всеки избор. Щом като има нещо нередно, да бъдат сезирани съответните разследващи органи”.

 

За да омекоти скандала с „Кумгейт”, финансовият министър Владислав Горанов започна да описва направеното от ГЕРБ. Той изнесе данни, които финансистите оспорват: „Ние сме в първата петица на икономически растеж в Европа. Следващият бюджет ще бъде с по-малко дефицит. Доходите растат с двуцифрени темпове”.

 

Не е разговор кой е замесен в повече схеми и кой има кръгчета в тези схеми, а е разговор за съпоставяне на политики, в този дух коментира Томислав Дончев разкритията на БСП за шуробаджанашките връзки на ГЕРБ на местно и национално ниво.

 

Попитан дали е редно Валери Симеонов да отправя ултиматум чрез МС на медии, Дончев отговори: „Представителите на властта трябва да пазят свободите на журналистите. Не мога да коментирам защо колегата е използвал МС. Предлагам НТ да покани Тодоров и Симеонов и да се изяснят. Не мога да се извиня от името на Симеонов”.

 

Цветанов отказа да коментира действията на Валери Симеонов.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4847 |20.09.2017 Разпоредили на служба КОС да съсипе ”Емко” от проверки . 4| 4152 |18.09.2017 Премиерът: Щом като НАТО е против Русия, отбранителната ни доктрина е срещу тях . 2| 4313 |16.09.2017 Цветанов: Изборът на шеф на ВАС е в правомощията на ВСС . 0| 4060 |11.09.2017 Цветанов: Адриан Златков е отвлечен от нова група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads