Реклама / Ads
7| 5002 |04.03.2015 НОВИНИ

Цветанов щял да разубеждава Вучков за оставката

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Управляващите се оплетоха за оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. След като Румяна Бъчварова заяви, че е изненадана, се оказа, че и Цветан Цветанов не е запознат с мотивите и не е очаквал.
 
„Днес е заседанието на Министерски съвет. Знаете, че Веселин Вучков беше обявил, че има процедура, която трябва да бъде стартирана и днес просто се е стигнало до тази оставка. Не съм запознат с мотивите, нека когато се запозная, да можем действително да направим коментар. Нито съм разговарял с премиера, нито съм говорил с господин Вучков, така че в тази посока смятам, че в момента ще бъде малко емоционално и прибързано, ако дадем какъвто и да е било коментар", заяви Цветанов.

Той ще разговаря с него да оттегли оставката си, стана ясно след срещата на коалиционния съвет в парламента.

"Познавам Веселин Вучков от периода, когато бях вътрешен министър. Той е изключително почтен и ерудиран служител на МВР. Не бих искал да правим каквото и да било предположение, докато не бъдат изчистени абсолютно всички детайли около мотивите. По всяка вероятност днес ще бъде срещата с него”, коментира бившия МВР шеф.

Преди всичко трябва да бъде максимално отговорни и да не се водим от емоциите, препоръча той. По думите му ГЕРБ е оценила качествата на Веселин Вучков, за да бъде избран за министър на вътрешните работи. "Смятам, че има достатъчно професионалисти в МВР. Всеки от тях трябва да си изпълнява професионалните задължения. Няма внесена оставка, за да коментираме дали ще има подкрепа. Министър-председателят е човекът, който формира МС и прави предложения за кадровите промени. От тази гледна точка, ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване в пленарна зала", допълни Цветанов.

Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това е най-голямата отговорност, която се носи във всеки един министерски пост в целия кабинет, подчерта Цветанов.

Той уточни още, че е отложена консултацията им с президента с един ден и ще се състои в петък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4750 |04.03.2015 Бъчварова за Вучков: Изненадващо, но факт от петък . 3| 4756 |04.03.2015 Валери Симеонов за Вучков: А стига бе! . 1| 4326 |04.03.2015 Вучков се връща в НС като депутат . 4| 4620 |04.03.2015 Вучков предлага заместник на Лазаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads