Реклама / Ads
2| 4145 |01.12.2016 НОВИНИ

Цветанов убедил Борисов да не подкрепя кабинет на Патриотите

.
Цветан Цветанов
Имаме много различни мнения с Борисов. И тава е силната страна на доверието. Когато чуе аргументите може да направи отстъпка. Така бе и вчера. Когато взехме решението на парламентарната група, той бе солидарен. Така заместникът на ГЕРБ коментира, защо Борисов най-напред подкрепя, а после не подкрепя Патриотите, защото приел аргументите на парламентарната група.
 
Това, което бе заявено от премиера е, че подкрепата , която ще дадем за ПФ  е, като не дадем министър-председател и министри. Няма как да има разговор за кабинет и министри. Имаше разговори с всички парламентарни групи, с които формираме парламентарното мнозинство, каза още Цветанов.

Премиерът заяви подкрепа на ПФ, ако бъде връчен мандат и се опита да съставят кабинет. Да бъде кабинет в правомощията на ПФ. Това, което се случи с гледане бюджета, създаде напрежение в пленарна зала. Това създаде недоверие и възмущение от нашите депутати. Направихме съвещание да вземем позиция и да бъдем честни към нашите избиратели, обясни тенологията на решението Цветанов. Ние информирахме премиера за проблемите в пленарна зала. На излизане от заседанието пак информирахме премиера. И тогава от трибунка обявихме решението, допълни той.

Цветанов потърди, че по време на бюджета се е видяло, че между ГЕРБ и Патриотичния фронт има серизони разминавания за политиките. Той се ядоса, че се създават внушения, че не са дадени достатъчно пари за култура и наука.

Днес съм разговарял в РБ и ПФ. Оценката на Валери Симеонов за министрите ни е оценка на един истински политически лидер, каза Цветанов по повод хвалбите към някои от министрите на втория кабинет на Бойко Борисов..

Избрахте ли един милиард заради комисионните? Правителството отдели този 1 млрд. на базата на по-добра събираемост. След 10 години жилищата ще започнат да се рушат и това ще съкрати разходите за домакинствата. Този 1 млрд. е за всички подписани договори през 2016, които са на стойност 950 млн лева. Правителството, което подава оставка не трябва да оставя задължения. Що се отнася до пенсиите: за тези предложения трябва да има легитимни източници. Това би разрушило целия пенсионен отдел. Ще можем да си го позволим 1-2 години и после ще започнем да го правим за сметката на други сфери, обясни още Цветанов.

Той каза още, че утре с премиера Биросов ще върнат мандата на президента. Според него е най-добре да има един служебен кабинет. По думите му най-добре ще е правителството да бъде направено от Радев, който и ще разпусне парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8148 |01.12.2016 Баровските джипове на Горските возят Борисов и политици . 1| 4209 |01.12.2016 Борисов уволни шофьор, паркирал неправилно . 2| 4191 |01.12.2016 Борисов: Всеки иска пенсиите да се вдигат . 3| 4729 |30.11.2016 Борисов: Няма да се подведем по всеобщата лудост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads