Реклама / Ads
5| 5086 |26.09.2011 НОВИНИ

Цветелин Кънчев на съд чак през октомври

.
Цветелин Кънчев
Делото срещу лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев беше отложено за октомври. Причината - служебен ангажимент на защитника му и влошеното здраве на един от съпроцесниците му - Димо Станчев, който внезапно постъпи в болница.
 

 

Да ви припомня ли как през 1999 година цар Киро бе освободен от ареста заради взрива пред вестник "Труд", а аз бях арестуван заради кучето, оценено на 22 лева. Тогава този човек си повярва, че наистина е цар. Но да бъде цар на циганите или на някой в тая държава, аз смятам, че царе нямаме. Аз знам, че Киро е най-добрият професионален престъпник в държавата. Знам, че Киро всеки го подминава, защото парите му вървят преди него, каза Кънчев.

Защитникът на Цветелин Кънчев адвокат Христо Ботев е трябвало да се яви в Софийския районен съд, където защитава обвинения в лобизъм Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния.

Бившият шеф на Гражданска защита Никола Николов пристигна в Съдебната палата, но запази мълчание. Прокуратурата трябва да докаже, дали Кънчев, Станчев и Христо Върбанов са му искали пари, за да не пуснат в медиите компромат срещу него.

Цветелин Кънчев вече бе оправдан на предпоследна инстанция. Апелативният съд не успя да намери доказателства, че лидерът на "Евророма" е участвал в изнудването.

 

Още през миналата година самият Христо Върбанов потвърди, че Кънчев няма никаква роля в срещата с Никола Николов и си е тръгнал веднага след пристигането на тогавашния шеф на Гражданска защита.

От днешните изявления на Кънчев и Върбанов, който ръководи т. нар. циганско мешаре, стана ясно, че разслоенията в ромската общност са много дълбоки и че двамата не застават на страната на Цар Киро.

 

Според Христо Върбанов, ако Кирил Рашков можеше да бъде изправен пред мешарето, е щял да бъде осъден на смърт. Това обаче няма как да се случи, защото Цар Киро не признавал върховния ромски орган.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5638 |10.08.2011 Ники Кънчев се пуска под наем . 8| 5004 |12.07.2011 2 години условно за кандидат-зет на Цветелина Бориславова . 32| 9089 |10.06.2011 Цветелина Бориславова сади слонска трева за ток . 47| 5620 |17.05.2011 Цветелина Бориславова купи нова банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads