Реклама / Ads
2| 4027 |08.10.2015 НОВИНИ

ДПС съди Цветелин Кънчев заради "Местан гостува на Пиже"

.
ДПС дава лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев на съд. Причина за гнева на партията са думите на циганския водач, че Лютви Местан и ръководството на ДПС са гостували на Трайчо Василев - Пиже, който нападна екип на Нова телевизия във вторник.
 
По повод клеветническите твърдения на Цветелин Кънчев в предаването “Лице в лице” по БТВ, Централният предизборен щаб на ДПС заявява, че Цветелин Кънчев ще бъде съден повторно - този път за клевета", съобщиха лаконично от партията.

„Плодът от политиката на ДПС в циганските махали е чувството за безнаказаност в някои хора, което се е породило. Не мога да приема опита на Местан да прехвърли отговорността към Сали. Няма такова нещо. На Василица Местан и други хора от националното ръководство на ДПС са били на гости на Пиже на Боровец.”, заяви вчера Кънчев, известен с прякора си Дон Цеци.  

ЦИК отне имунитета като кандидат за общински съветник в Самоков на Трайчо Василев по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, а Пиже, който бе втори в листата на ДПС, свъпреки седемте си присъди досега, се предаде сам в полицейското управление. Той влезе през задния вход в районното, съобщи Нова тв. Задържан е за 72 часа, очаква се днес да му бъдат повдигнати обвинения.

Вчера бяха арестувани още петима души за нападението над колегите от медията, трима останаха в ареста с обвинения за хулиганство.

През 2001 г. лидерът на "Евророма" получи 6 години затвор за изнудване, побой и грабеж, с което се превърна в първия осъден български депутат. Той беше освободен предсрочно за добро поведение. Бившият вицепрезидент Ангел Марин пък го помилва през 2005 г., с което отменя изпитателния срок и остатъка от присъдата му. Така се премахва евентуална пречка за Кънчев да се кандидатира за народен представител в изборите на 25 юни 2005. Кънчев се възползва от това си право (кандидат е на Евророма в Бургас), но Евророма получава само 1,25% и не успява да влезе в 40-то Народно събрание.

На 1 декември 2009 година става ясно, че лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев е арестуван. Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев е присъствал на една от срещите между бившия началник на "Гражданска защита" Никола Николов и изнудвачите му като гарант, обясни тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов. През 2012 г. СГС го оправда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10625 |08.10.2015 Чистка в ДСБ заради интервю на Вили Лилков в телевизията на Пеевски . 0| 5060 |05.10.2015 Заради забравен багаж отцепиха района около Пирогов . 2| 5329 |05.10.2015 Пак арестуваха екстрасенса Деси от Пелово заради гаври . 19| 4921 |04.10.2015 Главнокомандващият няма да свиква КСНС заради Сирия и армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads