Реклама / Ads
19| 6520 |01.09.2020 НОВИНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова: Каквото и да сме направили преди 30 г., не сме се справили

.
Приятели - реални и фб такива, всички сме наясно, че е настанало време разделно. Не за първи път в нашата над 1300-годишна история сме на кръстопът. Преди 30 години с много ентусиазъм, дръзновение, мечти и вярна се втурнахме да градим демокрацията в нашата любима България, защото искахме да станем като тези държави, за които само бяхме чували и чели. Вярата ни, че ще успеем беше огромна и непоколебима. Не жалехме сили.
 

Какво и как сме свършили, какво не сме направили - това ще го оцени историята след години. Но едно е ясно тук и сега - не сме се справили.

 

Мъчно ми е да си го призная, но това са фактите - милиони българи заминаха на гурбет, нашите деца учат в чужбина, там създават семейства, гледаме внуците си по вайбър, намалели сме с близо 3 милиона за тези тридесет години, стотици училища са закрити, изчезнаха от картата на България и стотици села, нашите родители получават мизерни пенсии за десетилетия работа, детските надбавки не стигат за чифт обувки, останахме без лекари и медицински сестри по понятни причини. И още, и още, и още....

 

Всички сме наясно с картината. Знаем и защо стана така. Водим непрестижни класации по смъртност и корупция. Не сме предотвратили този резултат от промените, сбъркали сме.

 

Добре. Но, сега сме длъжни да подкрепим нашите деца, да сме до и зад тях в битката им за тяхната, а и нашата България. Всеки човек има три първостепенни по важност лични темела - личното достойнство, националното достойнство и Родината! В трудните времена в нашата история винаги битката е била за тези три темела. Сега - също. И трябва този път да я спечелим, защото, както каза Николай Хайтов преди години "Загубим ли България, губим всичко!"

 

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5994 |01.09.2020 Политолог: Каквото и да направи ГЕРБ, няма полезен ход . 18| 15838 |26.08.2020 Стойчо Стойчев спасява кожата - махна всички публикации за д-р Цветеслава Гълъбова . 18| 10369 |20.08.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Ще предприема действия, за да предпазя болницата от посегателства . 4| 5118 |20.08.2020 Нинова: Съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на партията. Каквото обещах - го направих

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads