Реклама / Ads
13| 8947 |23.04.2020 НОВИНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова: Комбинацията наркотици не прави Кристиан невменяем, да не разбира постъпките си

.
Д-р Цветеслава Гълъбова
В средите, в които се злоупотребявава с психоактивни вещества, се носят всякакви митове и легенди. И се правят всевъзможни комбинации, в резултат на които се стига до такива чудовищни престъпления, когато човек наистина може да загуби представа кой е. Но държа да подчертая, че това не го прави невменяем.
 

Така психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова коментира пред bTV зверската катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков, и най-вече пробата на шофьора в другия автомобил - Кристиан Николов, чийто тест бе положителен за амфетамини, кокаин, марихуана и лексотан, според официално обявените данни от разследването.


Тоест, това не прави невъзможно той да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи, допълни тя.


"По принцип ако си говорим - да, тази комбинация наистина е ужасяваща, защото имаме три психостимуланта, каквито са амфетамин, мварихуана и кокаина, плюс един седативен медикамент - лексотана. Те целят това, което са чули като взаимодействие от тези субстнации - че първите три ще ги вдигнат, а четвъртата ще ги успокои, в смисъл ще им премахне задръжните процеси.", обясни тя.


"Този случай поставя много сериозно въпроса към цялото общество за това как ние си възпитаваме децата, затова как заместваме грижата към тях с материални придобивки, колко много сме се изкривили в това отношение и смятайки, че задоволявайки и презадоволявайки децата с материални неща, ние им даваме себе си, личното си време, сърцето си, душата си, а това не е така", добави психиатърът.


"Наркозависимите трябва да бъдат лекувани, защото това са психични заболявания. Има толерантнотст към алкохола и леката дрога, която отваря вратата към тежката. Виждаме едно увеличаване на психиатричните разстройва след употреба, които после минават на собствен ход и нямат взаимодействие с наркотиците", заяви още д-р Гълъбова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7789 |22.04.2020 Цветеслава Гълъбова: Българийо, докъде се докарахме?! . 22| 11328 |19.04.2020 Цветеслава Гълъбова: Такива инциденти трябва да се третират като умишлено убийство . 7| 6352 |16.04.2020 Цветеслава Гълъбова: Признавам без бой, че не съм разбрала какво специално внимание ни е обърнато . 34| 27484 |12.04.2020 Д-р Гълъбова: Непрофесионално е да се ”дисциплинират” хората с изрази от рода на ”морга” и ”чували с трупове”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads