Реклама / Ads
15| 5680 |23.08.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Имаме данни за поръчителите на Георги Илиев

.
Източник: Булфото
„Има данни задържаните да са поръчители на убийството на Георги Илиев, но трябва да оставим колегите да си свършат работата.”
 

Така вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира пред ТВ7 последната информация, че „Килърите 3“ са отговорни за убийството на Георги Илиев.

 

“Не бива да навлизаме в детайли. С това можем само да навредим на разследването. Главният секретар вече каза достатъчно. Ще продължим с тази настойчивост и хъс. Всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така. Става дума за група, която е извършила голям брой убийства. Тепърва ще се изяснява кой как е участвал", коментира Йовчев.

 

Министърът бе лаконичен и по повод започналата така наречена ревизия на убийствата през последните години у нас. В момента тече разследване, припомни Йочев, и похвали колегите си за работата по случая. „Ние за един кратък период от време имаме разбити две много сериозни групи, нека се изразя и аз така, за мокри поръчки, и наистина в момента това е резултат пак от много успешна работа на колегите и много добро взаимодействие с прокуратурата."

 

Цветлин Йовчев призна, че до момента не е имало по-сериозна разработка, свързана с трафика на наркотици: “Тезата, която се развива, че е разбит едва ли не наркотрафика през страната, че няма сериозно организирани престъпни групи, не мога да я приема. Няма как една махленска банда да договори примерно купуването на наркотици от Южна Америка и да го транспортира. Създадени са екипи съвместно с прокуратурата, които да работят и се надявам, че за кратък период от време ще имаме разкрития.”

Йовчев каза, че служителят на МВР, който е издал маршрута на белия автобус, с който бяха изведени депутатите от Парламента, ще бъде уволнен. “Към момента съм създал работна група, искам да бъдат разписани ясно процедурите и правилата за действие при такива кризисни ситуации”.

 

Вътрешният министър коментира и закриването на СОТ.

 

„Имам съмнение, че СОТ-ът е наеман като подизпълнител на охранителни фирми. Това показва, че сме извършвали охранителна дейност, от която някой друг е печелил. Има сигнали, че автомобили на МВР са реагирали на чужди сигнали. Закриването на СОТ засяга много сериозно нечии интереси.”

Цветлин Йовчев отговори и на въпрос за подслушванията. Според него в момента ефективността от тях нараствала с пъти. Те били по-малко, но много по-ефективни.

Вътрешният министър коментира и уволненията на шефове на регионални дирекции в страната. “Причините да бъдат сменени са свързани с техните резултати, които постигат. За мен те са незадоволителни. Мога да гарантирам, че няма никакви политически мотиви и аргументи при смяната им. Ако някои считат, че центърът на тежестта им не е в МВР, а някъде навън и дължат кариерното си развитие на фактори отвън, разбира се не могат да останат на такива постове.”

 

На въпрос за това, че в общественото пространство се коментира, че всеки трябва да се регистрира, когато кара лека кола, министър Йовчев заяви: "Този законопроект е резултат от работата на работна група, работила по времето на служебното правителство. Трябва да отговорим на европейските изисквания. Тази промяна е продиктувана от проблемите, които срещат колегите в България. Не може да се открие човекът, отговорен за дадени действия. Има дебат в момента - очаквам да се чуят различни мнения и да се стигне до решения, които ще удовлетворят всички. Ще се търси баланс, нуждите на МВР нямат никакво значение."


Попитан дали ще се заплаща 150 лв., вътрешният министърът каза, че това са предположения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5783 |09.08.2013 За Цветлин Йовчев нещо клокочи под повърхността на протеста . 68| 5150 |08.08.2013 Цветлин Йовчев се възмущава от ветото на парче . 34| 5986 |06.08.2013 Цветлин Йовчев: Три пъти по-малко се подслушва . 51| 5139 |05.08.2013 Михаил Миков: Имаме кадрови грешки, но общественият натиск е здравословен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads