Реклама / Ads
3| 5180 |20.08.2010 НОВИНИ

Убиецът на Белнейски остава в ареста

.
Пазарджишкият окръжен съд определи мярка "задържане под стража" за Лазар Колев, който е обвинен за убийството на сестрите Белнейски, съобщи БГНЕС.
 
Нов заподозрян за убийството няма, заяви Димитрия Ганчева, наблюдаващ случая и окръжен прокурор на Пазарджик. Няколко лица ще бъдат разпитани в следващите месеци, те обаче не са „от кръга на Лазар Колев", уточни Ганчева.

ДНК-експертизата е категорична, че има биологичен материал на второ лице по телата на момичетата. Засега обаче остава загадка кой е вторият човек, участвал в убийството. Ще събираме нови доказателства, каза още Димитрия Ганчева.

Окръжният съд в Пазарджик даде право на лична защита на Лазар Колев, обвинен за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Колев заяви, че е невинен и че вече е изтърпял наказанието за извършени от него престъпления.

Той помоли съдът да не му налага най-тежката мярка „задържане под стража”, в момента, в който излиза от затвора. Колев обеща, че няма да се укрие и заяви, че има постоянен адрес, на който живее и поиска да му бъде наложена мярка „подписка”.

Днес Пазарджишкият окръжен съд гледа мярката му за неотклонение Лазар Колев, единственият обвинен за убийство на двете сестри Белнейски.

Аз съм изкупителна жертва“, заяви Колев преди началото на делото, предаде БГНЕС. Мъжът твърди, че не познава двете момичета и никога не ги е виждал. Колев няма и никакви предположения кой и защо е дал поръчката срещу него. Предполагаемият убиец смята, че оперативните работници са единствените, които могат да обяснят защо точно той е обвинен за престъплението. Лазар Колев отказа да коментира къде е бил в нощта на убийството и обясни, че това ще стане ясно в хода на самото дело.

В момента Колев се намира в затвора в Пазарджик. На 22 август изтича срокът на предишната му присъда, която е за кражба на мобилен телефон и той трябва да напусне килията.
Христина и Росица Белнейски бяха открити мъртви на 28 януари 2006 година в местността “Грамадите“, между Брацигово и Пещера. Още тогава Колев е бил сред заподозрените. На 27 февруари 2009 година той бе обвинен за убийството на момичетата. Според обвинението деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин. По искане на окръжната прокурорка на Пазарджик Димитрия Ганчева в края на март срокът за разследването срещу Колев беше удължен с 3 месеца. Следователят по делото за убийството на сестрите Веселин Мартински каза за в. “24 часа“, че от юни разследващите са по следите на втори човек, участвал в събитията около смъртта на Христина и Росица Белнейски. Той обясни, че не ставало дума за съучастник на обвинения Лазар Колев, а за свидетел. Именно неговата поява била причината за последното удължаване на разследването. До 2 месеца следователят, който няма загубено дело, гарантира, че разследването ще влезе в съда. “Ако имах и 1% съмнение за вината на Лазар Колев, щях да предложа на прокуратурата да прекрати обвинението срещу него”, категоричен е Веселин Мартински.

По съвет на адвоката си Марин Марковски, Колев доброволно се подложил на ДНК тест. “В началото Лазар не желаеше да даде проба. Съгласи се, след като обясних на адвокат Марковски, че ще поискаме разрешение от съда”, обясни следователят. Според него разследването за убийството на сестрите Белнейски ще бъде изпипано така, че щом влезе в съдебната зала, у магистратите да няма съмнения в твърденията на обвинението. “Няма свидетел, който да уличава Колев“, категоричен е адвокатът му Марин Марковски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4508 |19.08.2010 Баретата остава под арест в болницата . 1| 5054 |19.08.2010 Появи се свидетел на убийството на Белнейски . 12| 4942 |18.08.2010 9 000 остават без паспорти заради кошмара "Сименс" . 1| 4830 |18.08.2010 Обвиненият за Белнейски излиза на свобода заради прокурорски гаф?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads