Реклама / Ads
3| 4830 |08.02.2011 НОВИНИ

Ученичка родила живо бебе, повдигат обвинение

.
18-годишната ученичка от професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" в Благоевград Елена Кръстева е родила живо, износено бебе. Това съобщи наблюдаващият прокурор Райна Бачева, цитирана от в."Струма".
 

Пред медиите Бачева разясни, че вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 120 от Наказателния кодекс за причинена смърт по време на раждане или след това на живородено бебе. Той предвижда до 3 години лишаване от свобода, обясни тя.

По думите на прокурора засега не се знаят причините за смъртта на бебето, тъй като не са готови назначените съдебно-модицински експертизи. Очакват се разпити на близките на родилката и на всички, които имат пряко отношение към случая.

Първоначалната информация по случая беше за извършен криминален аборт, след който родилката беше приета в реанимация с опасност за живота заради ниското ниво на хемоглобин вследствие на кръвоизлива.

Аутопсия на новороденото е извършена от съдебния медик д-р Яни Златин, съобщиха от благоевградската болница.

Вчера 18-годишната девойка е преместена от реанимация в АГО на МБАЛ - Благоевград. Лекарите съобщиха, че животът й е вън от опасност, но остава под наблюдение.

Освен ниския хемоглобин, опасност за пациентката създаваше останалата плацента в утробата й, заради която лекарите допускаха, че може да станве натравяне на кръвта.

Елена Кръстева постъпи в събота около 11 часа в реанимация на благоевградската болница в тежко състояние, след като роди в дома си, припомня "Струма". Лекари от АГО веднага съобщиха за случая в полицията. Ченгетата установиха самоличността на момичето и направиха оглед на апартамента й в блок 37 в кв. "Ален мак", където 18-годишната ученичка живее заедно с майка си Здравка. На спалнята било намерено трупчето на бебето, което полицаите предали за съдебно-медицинска експертиза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4562 |06.02.2011 Труп на бебе е открит в дома на ученичката от Благоевград . 1| 5698 |31.01.2011 Затвор за бивши служители на Галеви иска обвинението . 3| 4751 |27.01.2011 Още 30 месеца за Очите иска обвинението . 2| 5084 |27.01.2011 Внесоха обвинението срещу Божидар Нанев в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads