Реклама / Ads
31| 57183 |14.02.2020 ГЛАСЪТ

У нас е така: За учителката Тонка - присъда, но за Джамбазки – прошка

.
Учителката Тонка
Учителката по физическо, хваната в Хисаря да кара здраво подпийнала е поредното доказателство, че у нас винаги се мери с двоен аршин. За по-благозвучно му викат ”върховенство на закона”.
 

Тонка Драгиева го отнесе за отрицателно време. Първо медиите я разпънаха на кръст.   И докато се разчу за случая и хоп-обзаведе се с присъда. Вярно е, че е лека, но жената за първи път прекрачва прага на съда, за да отговаря пред Темида. Тонка не скри лицето си от медиите и публично се разкая за постъпката. Отказа се да жали присъдата от първата съдебна инстанция, произнесена в петък и дори взе кардинално решение-завинаги да напусне учителската си професия. С половин уста сподели, че никой не я е подкрепил по човешки.  За няколко дни Тонка стана лице на новините, които я лансираха като  една ли не най-големия грешник в държавата. Пияната учителка е виновна, че е седнала зад волана в това състояние и в това няма грам спор.  Тя разбира се плати за прегрешението си по възможно най-бързия начин.






По съвсем друг сценарий се развиха нещата за евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат при проверка на КАТ в Самоков също подпил. Разликата между стойностите на алкохола според  дрегера- 1, 5 промила и на кръвната проба-под 1,2 промила очевидно се различаваха. За това  Джамбазки кажи-речи на косъм се отърва от наказателно преследване. Темида благосклонно наклони везната в негова полза. Случаят се размина с отнета книжка и публично извинение. Съпартийците на Джамбазки вкупом застанаха зад него. Те заподскачаха като пуканки из телевизионните студията, за да го бранят като орлици. И  хич не ги досрамя да обяснят на нас, неразбиращите, че всички сме грешни и щом има грешка, има и прошка.  Джамбазки и колегите му се направиха на разсеяни за призивите, че в подобни случаи човек трябва да прояви малко достойнство и  смелост да подаде оставка. А това важи особено за случаите, когато си се цанил да бъдеш морален стожер и представител на България в  Европарламента.

 

И какво излиза, че за сходни ситуации  учителката Тонка е грешница, затова ще плати възможно най-скъпо. Но Джамбазки е човек, затова греховете му ще бъдат  опростени. Политиците ни не разбраха, че  точно такива „дребни“ случки бодат очите на народа. И  да не се чудят, че ги смятаме за самозабравили се.  

 

Невена Миткова, Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 24746 |13.02.2020 Болни амбиции намесиха Русия, САЩ и ОАЕ в мърлява българска интрига . 15| 8210 |11.02.2020 Скъпи родители, децата не ги носи щъркела и е добре те да го знаят . 31| 24469 |11.02.2020 Не съм от тия, как'Сийке, те са лошите, рече Домусчиев по Нова; беше много мило . 29| 23342 |10.02.2020 У пичку материно* би казал сърбинът за заплахите на Гешев и Йорданов за ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads