Реклама / Ads
5| 5660 |04.05.2011 НОВИНИ

Удариха лихвари-измамници в Червен бряг

.
Петима души са задържани за незаконна лихварска и банкова дейност при операция на антимафиоти в Червен бряг, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

В хода на разследването са установени две групи - едната, в която участвали трима души, извършвала незаконни финансови операции чрез обменно бюро. За другите двама задържани е изяснено, че са се занимавали с лихварство.

Претърсени са 11 адреса на територията на Червен бряг. В жилище, собственост на 50-годишен мъж, са открити и конфискувани 9 кг различни златни накити, разпределени в самозалепващи се пликчета, с бележки с имена на хора, дати и парични суми, пише news.bg.

От банкова касета в трезор, ползвана от същия човек, са иззети още 970 грама златни накити.

В обменно бюро в същия град, собственост на 43-годишен мъж, антимафиотите открили 8.5 кг златни накити, прибрани в пликове с поставени в тях бележки с имена на хора, дати и парични суми. Намерена е и тетрадка с вписани имена. В две жилища, собственост на 45-годишен мъж, са намерени и иззети документи и тетрадка с имена на хора, 11 записи на заповед и разписки, свързани с тях, два тефтера с вписани имена и документи, касаещи изплащането на лек автомобил Мерцедес S клас.

Тримата мъже са криминално проявени, единият от тях е и осъждан.

От дома на единия от лихварите - 43-годишен, антимафиотите конфискували 143 патрона 9х19 - над разрешения за притежание лимит, кактои четири старинни монети. Задържан е и 53-годишният му съратник.

Двете групи действали по познат механизъм - предлагали заеми и приемали като залог вещи предимно от закъсали за пари и материално затруднени хора. Сред клиентите им обаче имало и заможни. Незаконните финансисти „обслужвали" жители на Червен бряг и региона.

Въпреки че жертвите на извършваната престъпна дейност са стотици, сигнал в полицията до този момент не бил подаван. Разследването срещу задържаните е продължило близо 10 месеца.

Петимата са задържани за срок до 24 часа. Работата по разследване и документиране на извършваната от тях престъпна дейност продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5027 |04.05.2011 Червените: Ако толкова можете, по-добре да си ходите . 0| 5027 |03.05.2011 Удариха банда, точила сметки у нас и в чужбина . 59| 5845 |18.04.2011 Червените пишат програма за "светло бъдеще" на България . 24| 5163 |18.04.2011 К. Нинова - червеният кандидат-президент?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads