Реклама / Ads
24| 5145 |18.04.2011 НОВИНИ

К. Нинова - червеният кандидат-президент?

.
Корнелия Нинова
Номинациите за президент на младежката организация на БСП в Благоевград са - соцдепутатка Корнелия Нинова, кметът на Благоевград Костадин Паскалев и бившият народен представител от Кюстендил Иво Атанасов. Младите социалисти посочили имената им на събрание в четвъртък вечерта.
 

Преди време Паскалев обаче категорично заяви, че няма да се кандидатира нито за президент, нито за депутат, пише в.”Струма”.

Нинова явно е любимка на младите кадри на левицата заради острия си език и словесните си схватки с премиера Бойко Борисов. Миналата седмица двамата направиха поредното си словесно шоу по време на парламентарния контрол, след като Нинова заяви, че Народното събрание не е стадионът в Банкя, където Борисов може да яде филия с мас. Премиерът пък репликира, че е имал бедно детство и се е налагало да яде това.

„Помните ли как преди време ми се обадихте и ми казахте: защо не се разберем кат’ мъже? Аз ви предлагам – защо сега не излезем навън, да се разберем кат’ мъже, да се върнем в залата и да отдадем на хората в парламента нужното уважение”, предизвика Нинова премиера. Той обаче не отговори нищо, прекръсти се и с усмивка на уста напусна залата.

Депутатката е поредната номинирана жена за президент, макар кандидатурата й да е неофициална. Вече се заговори, че социалистите може да подкрепят Евгения Живкова и дори Меглена Кунева. Заявка за президентския вот даде и евродепутатката и бивш външен министър Надежда Нейнски. Смятам, че мога да участвам в политическата битка за президентския пост, затова съм дала съгласие моето име да бъде обсъждано, заяви тя миналата седмица. Нейнски смята, че не е важно как тя преценява своите шансове, а как ги преценява партията й и Синята коалиция.

Основната партийна организация към БСП-Красно село в София – „Клуб 65”, пък номинира актьора Стефан Данаилов за кандидат-президент на БСП за предстоящите наесен избори. Той е категоричен, че не се вижда като такъв. В събота при посещeние в Гърмен държавният Георги Първанов попита ученичка дали гледа български сериали и добави „Харесва ли ти Стефан Данаилов, много е добър, страхотен е, нали, той и за президент става“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15072 |18.04.2011 Масов сюнет в Абланица; на празника и К. Нинова . 29| 5683 |15.04.2011 Нинова: Дянков не знае какво говори . 33| 5291 |22.03.2011 Нинова: Договорката между ГЕРБ и земеделците е лъжа! . 27| 6662 |28.02.2011 К.Нинова: ГЕРБ да каже за изборния туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads