Реклама / Ads
2| 4529 |05.10.2010 НОВИНИ

Удря те влак - оправяй се на стоп

.
“Ужасът стана толкова близо до София, а два часа стояхме под дъжда. Някои бяха със счупени глави, ръце и кървящи рани. Единствените, които се държаха адекватно, бяха пожарникарите.”
 

Това разказа вчера с треперещ глас пред “Труд” Бисерка Колевска, една от пострадалите в челния сблъсък между два локомотива, пише вестникът. Към 7,50 ч международният бърз влак от Белград за София и служебен влак на БДЖ се удариха между гарите Драгоман и Драгоил. Кървавата равносметка е - 22-ма ранени в “Пирогов” и още четирима във ВМА. В Института за спешна помощ установиха, че някои от приетите са с травми на таза, други на крака и ръце, а трети - на шията и с фрактури на лицевите кости. Настанените във Военна болница бяха с контузни рани и натъртвания. В международния влак са пътували към 70 души, а в служебния - 12 работници.

“При удара таваните над коридорите в купетата започнаха да падат. От тях се изсипаха жици и шнурове. В нашия вагон имаше жена с деца. Окото й кървеше”, разказва Бисерка
. И добави: “След половин час дойде първата линейка, а след още 10 минути - втора. Взеха няколко души, но останалите повече от 2 часа стояхме на шосето, без никой да ни извозва. Спираха се случайни коли и ни качваха на стоп...” Според Бисерка служители от “Гранична полиция” им събрали личните карти и дълго време не им ги връщали. Хората стояли в студа, разтресени и от шока, и от болки. “Имаше всякакви служби, и високопоставени хора дойдоха, даже някакъв министър, но главно питаха какво е станало, а не как се извозват ранените”, категорична е Колевска. Лично на нея граничен полицай й казал да се оправя както може. “Слава Богу, аз се превозих до “Пирогов” с пожарникарската линейка”, въздъхва жената.

“Който не беше седнал, след удара беше с някакви травми.
Мислехме, че ще стане като с онзи влак - дето изгоря... Шафнерът ни гонеше навън, а после се потресох, като каза да се обаждаме на близките ни да ни извозват. Някои си хванаха маршрутката от Калотина за София и са си платили сами билетите”, казаха други пътници. Според някои от тях е било добре, дето малко по-рано ги събудили на границата, иначе щели при сблъсъка съвсем да изпаднат в ужас. Локомотивът, който теглел само един вагон с работници, бил спрял, когато в него се забил с 62 км/ч международният влак от Белград. В спалните вагони пътували четири момичета от габровския клуб по акробатика и батут “Акро арт”, които се връщали от състезания в Чехия. Девойките и треньорът им Лилян Александров не са пострадали. Те се добрали до София, където от Федерацията по скокове на батут им осигурили микробус да ги откара до Габрово. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5804 |04.10.2010 Два влака си връхлетяха челно заради трети . 8| 5955 |30.09.2010 Кушлев удря депутат от ДПС с имоти за 2,5 млн. лв. . 15| 5078 |27.09.2010 ДСБ удря рамо на Дянков, не иска оставката му . 1| 4966 |13.09.2010 Стачка в Гърция блокира влаковете от София до Солун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads