Реклама / Ads
16| 9074 |13.11.2015 НОВИНИ

Ужас! Над 60 убити при 6 атентата в Париж, държат 100 заложници в театър

.
Труповете в Париж Източник: Фрог нюз
Шест терористични атентата в Париж. Става дума за 4 взрива и една стрелба . Отделно от това държат 100 заложници в театър. Има най-малко 60 жертви и много ранени. Атаките са станали по едно и също време. Първоначално се говореше, че става дума за инциденти, но на по-късен етап стана ясно, че се касае за координиран терористичен акт.
 

От местната власт предупредиха хората да не излизат от домовете си. Стрелци първо  влезли в ресторант с автомат „Калашников“ и открил огън по  клиентите. Поне двама от тях са убити на място, а други седем са ранени, съобщи Daily Telegraph.  На излизане от мястото терористите са викали "Алах е велик".

 

 При друга атака в Париж е избухнала експлозия, като са използвани гранати. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион "Стад де Франс", на който в момента се играе приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени. Има данни и за още един взрив на същото място, съобщи НТВ.  Междувременно излезе информация, че терористи държат над 100 заложници в театър. Малко по-късно германските медии предадоха, че около 20 души са убити на стадиона. Мачът е бил спрян, а хората са събрани на едно място. След това са пропукани да излизат през една врата.

 

Според информация в медиите френският президент Франсоа Оланд е бил на футболния мач и е бил евакуиран.  В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство. Всички гости на хотела са били евакуирани, а районът е отцепен от полицията.

 

Разбихме устоите на Франция, говорят си бойци от Ислямската държава в Туитър. Все още никой не е поел отговорност за трагедията. Очасва се, че утре ИД ще го направят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10157 |13.11.2015 Ужас! Посякоха с брадва втори свидетел по делото "Октопод" . 12| 6945 |08.11.2015 Бащата на убития Андрей: Хелзинкският комитет е взел пари от семейството на Полфрийман . 11| 8294 |04.11.2015 Само във Фрог: Изчезна полицай в деня на атентата срещу Алексей Петров, МВР крие . 5| 4109 |01.11.2015 БСП: Демокрацията и държавата бяха убити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads