Реклама / Ads
0| 5032 |22.03.2016 НОВИНИ

Ужасът в Брюксел отложи развода между ГЕРБ и РБ

.
Радан Кънев и Бойко Борисов
Занимавахме със сериозни работи, а не с такива бракоразводни дела. Имаме подписани споразумения с Реформаторския блок за коалиция и с другите две партии за подкрепа. Нищо не налага да се коментира повече тази тема. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с парламентарната група на ГЕРБ, която бе поискана от последните миналата седмица.
 
Причината бе недоволството на герберите от отношението на Радан Кънев и депутатите от ДСБ и Гражданската квота на РБ. Затова парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът да отстрани всички кадри на ДСБ от управлението.

„Днес има много отнети човешки животи, които вече ги няма на този свят. Самият факт, че се предприемат мерки и има огромно безпокойство на всички институции в Европа, повярвайте че тези теми, които трябваше да дискутираме, са абсолютно маловажни“, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на Бойко Борисов парламентарната група на ГЕРБ е много единна, стабилна и ангажирана с всичко, което прави правителството и което има да приема като закони, като посочи, че обръща внимание на 4-5 закона в правосъдието, Закона за електронното управление и всичко, което е на дневен ред.

„На фона на случващото се в Европа цял ден и действително огромните отговорности, които има партията и управлението, няма нищо, което да заслужава коментар“, повтори Борисов.

Цветанов определи като изключително важна оценката на техния лидер за парламентарната група. „Групата е сплотена, много единна и ние стоим твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов“, заяви Цветанов и допълни, че темата за развода с Реформаторския блок е приключена за ГЕРБ.

„Самите български граждани няма да ни простят с оглед на случващото се в Европа, ако ние се занимаваме с подобни теми, които абсолютно не кореспондират с реалността, която имаме днес“, поясни Цветанов.

Бойко Борисов съобщи, че времето с депутатите е било използвано ги запознае с това, което правителството прави за да засили мерките за сигурност. „Трябва да се приеме антитерористичния закон“, обяви Борисов и допълни, че народните представители трябва да са информирани за актуаланта ситуация.

Премиерът отказа да отговори какви са конкретните мерки, които се предприемат. „Колкото сме по-тихи по тази тема и си вършим работата без коментари, толкова по-добре“, каза министър-председателят и допълни, че службите за сигурност имат достатъчно средстава и бюджетът им няма да бъде увеличаван.

По думите му българските граждани трябвало да бъдат максимално бдителни и внимателни. „Дори случилото се в Брюксел днес няма как да го предотвратя, защото всеки, който е бил там, знае, че всеки си ходи с багажа и с куфара си там. Няма как да се проверят след „чекинга“, обясни Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4706 |20.03.2016 Министър Захариева: Докладите от Брюксел може да паднат до 2018 г. . 0| 4340 |19.03.2016 Франция поиска екстрадиция на задържания в Брюксел Абдеслам . 4| 4429 |18.03.2016 Раниха атентатора от Париж Салах Абдеслам в Брюксел . 10| 4227 |18.03.2016 Борисов: Няма време за игрички, трябва да си тръгнем със споразумение от Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads