Реклама / Ads
23| 2673 |24.04.2023 НОВИНИ

Украйна - готова за дългоочакваната пролетна контраофанзива

.
По всяка вероятност Украйна е готова за дългоочакваната си пролетна офанзива. Киев може да използва пълноценно деветте пригади, подготвени за тази операция. Предполага се също, че Украйна ще разполага с достатъчно танкове и бронетранспортьори от различни видове в своите части, посочват в докрада си от Института за изследване на войната.
 

Задачата е плашеща и по-мащабна от всяко контранастъпление, което Украйна е опитвала досега - четири бригади са били използвани при контранастъплението в Харков, пишат анализаторите. Според анализите украинските механизирани части ще разполагат с достатъчно боеприпаси от всякакъв вид, включително артилерия и Украйна ще може да провежда дълги далечни прецизни удари с HIMARS и други подобни системи.


Системите HIMARS бяха изключително ценна военна помощ за Украйна, защото ще дадат възможност на украинските сили да нанасят удари далеч в тила на руските фронтови линии. Те са около два пъти по-далекобойни в сравнение с гаубиците M777. При малък брой изстреляни ракети има почти 100% успеваемост ни поразяване на целите.


ISW предполагат още, че Украйна ще разполагат със способностите за разминиране и изграждане на мостове, необходими за относително бързо придвижване през подготвени отбранителни позиции.


Освен това руските сили в Украйна действат в децентрализирани и до голяма степен деградирали формации. Настоящият модел предполага, че повечето налични единици вече са на фронта и участват или в настъпателни, или в отбранителни операции. ISW оценява, че руските сили в момента действат по седем оси: Купянск; Луганска област; Бахмут; Авдиевка-град Донецк; западен Донецк/източно Запорожие; западно Запорожие; и Херсонска област. Руските сили провеждат активни настъпателни операции по най-малко пет от тези оси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 2751 |23.04.2023 От полунощ влиза забраната на внос на редица стоки от Украйна . 11| 3062 |22.04.2023 Йордан Божилов: Войната в Украйна е и война на ценности, война за визията на страните за международния ред . 3| 3060 |22.04.2023 Нафтогаз е говорила с големи американски петролни фирми за проекти в Украйна . 7| 2959 |22.04.2023 Испания изпраща на Украйна шест танка ”Леопард”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads