Реклама / Ads
23| 3467 |30.07.2024 НОВИНИ

Украйна удари петролно депо в Курска област, парашутисти край Курахово за втори път разбиха руснаците

.
Нефтено депо в пламъци
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през нощта на 30 юли силите на отбраната са атакували руското петролно депо „Логистичен център № 43“ в село Вози, Курска област.
 

„През нощта петролобазата на противника „Логистичен център № 43“ в село Вози, Курска област на Руската федерация, е била успешно поразена, в резултат на атаката е избухнал пожар съоръжението на врага.”

 

Отбелязва се, че ударът е нанесен от силите и средствата на Службата за сигурност на Украйна във взаимодействие с други компоненти на Силите за отбрана.


Сутринта изпълняващият длъжността губернатор на региона Алексей Смирнов съобщи, че през нощта се предполага, че четири ракети са били унищожени в небето над Октябрьски и Курчатовски райони на Курска област.

Припомняме, че на 28 юли Генералният щаб съобщи, че силите и средствата на Службата за сигурност, в сътрудничество с други компоненти на силите за отбрана, са атакували успешно нефтеното депо Полевая в руската Курска област .

 

На 29 юли Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че наскоро силите на отбраната са ударили няколко тягови подстанции в Курска област на Руската федерация : регистрирани са прекъсвания на електрозахранването.

 

В Кураховското направление в Донецка област украинските парашутисти от 79-а отделна десантно-щурмова Таврическа бригада отблъснаха поредното мащабно нападение на окупантите, в което участваха 57 единици техника.


.

Въпреки огромното количество вражеска техника всички опити на врага отново бяха умножени по нула. По време на битката украинските войници удариха 12 бойни бронирани машини, 8 руски танка, 9 мотоциклета и бъгита. Убити  са 36 окупатори, други 32 са ранени.

 

Украинска правда, превод ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2228 |30.07.2024 Прокуратурата протестира домашния арест на Георги. Дебора: Подобни хора не трябва да се разхождат на свобода . 6| 2268 |30.07.2024 ЕНП в ЕС: Унгария отваря врати за руски шпиони . 10| 2344 |30.07.2024 Милиони за вагони: Има ли опасност модернизирането на БДЖ да се превърне в мит? . 0| 2250 |30.07.2024 Пожарът край язовир "40-те извора" е локализиран /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads