Реклама / Ads
2| 2491 |26.04.2024 НОВИНИ

Украйна унищожи руски хеликоптер Ка-32 на летището на "Газпром" в Москва

.
Руски многоцелеви хеликоптер Ка-32 е бил унищожен на летище "Остафиево" в Москва през нощта на 26 април, съобщи украинската агенция за военно разузнаване (HUR).
 

Източник от разузнаването потвърди пред "Kyiv Independent", че хеликоптерът е унищожен в резултат на операция на украинското военно разузнаване.





Украинските сили редовно извършват безпилотни удари и диверсионни действия на руска територия, насочени срещу военни обекти, петролни рафинерии и промишлени съоръжения. Киев обикновено не коментира официално нападенията на територията на Русия.

 

Руският хеликоптер Камов Ка-32 може да се използва за превоз на пътници и товари, за подпомагане на операции по издирване и спасяване, строителство на сгради, товарене и разтоварване на кораби и спешна евакуация.

 

"Унищожената единица авиационна техника е била използвана от държавата-агресор в интерес на Московския авиационен център, по-специално за подпомагане на операциите на руската армия, която нахлува в страната", заяви украинското военно разузнаване в Telegram.

 

Летището в Остафиево, разположено в южните покрайнини на Москва, е собственост на руското Министерство на отбраната и се експлоатира съвместно с "Газпром", която е част от държавния енергиен гигант "Газпром", според украинското военно разузнаване.

 

Главното управление за разузнаване (ГУР) заяви, че хеликоптерът е изгорял, и сподели видеоклип, показващ пожар, за който се твърди, че е обхванал летателния апарат.

 

През последните седмици Украйна засили ударите срещу военни и промишлени обекти в Русия. Съобщава се, че на 5 април съвместна операция на военното разузнаване и въоръжените сили е нанесла удари по летищата Ейск, Енгелс-2 и Курск.

 

Твърди се, че Русия е загубила седем военни самолета по време на нападението с дрон срещу авиобаза Ейск в Краснодарския край в Русия, съобщи източник от военното разузнаване на Украйна (ВУР) за "Kyiv Independent".





Предполага се, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и украинските военни са извършили нападение срещу руската военновъздушна база Морозовск през нощта на 5 април, съобщиха за Kyiv Independent запознати източници. Съобщава се, че на летището са се намирали изтребители-бомбардировачи Су-34 и изтребители Су-27.

 

Според източника най-малко шест военни самолета са били унищожени, а други осем са били повредени. Освен това се съобщава, че около 20 руски войници са били убити или ранени.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2434 |26.04.2024 Руслан Трад: Идва ли нов етап във войната за контрол върху Крим? . 5| 2371 |26.04.2024 Енергийният мининистър ще оправя милионите с „Боташ“, заминава за Турция . 0| 2307 |26.04.2024 Парламентът ще проведе извънредно заседание на 30 април, вместо на 2 май . 3| 9234 |26.04.2024 "Politico": Макрон предупреждава, че Европа може да умре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads