Реклама / Ads
0| 2137 |10.10.2024 НОВИНИ

Украинският парламент одобри увеличение на данъците във военно време, за да подкрепи държавните финанси

.
Източник: БГНЕС
Върховна рада на Украйна (парламентът на страната) одобри днес увеличение на данъците във военно време, за да подкрепи държавните финанси.
 

Това предава Ройтерс, цитирайки народния представител от партия "Глас" Ярослав Железняк.

 

Мнозинството от 247 депутати са гласували в подкрепа на закона, който включва увеличение на военния данък от 1,5 на 5 на сто за гражданите на Украйна (запазва се нивото от 1,5 на сто за военнослужещите) и по-високи данъци за едноличните търговци и малкия бизнес.





Сред водещите промени, приети от парламента, са промени в облагането на нотариусите, увеличение на данъците за едноличните търговци (фізична особа-підприємець - ФОП) от първа и втора група, въвеждане на данък от 1 на сто за ФОП от трета група (малки и средни предприятия в сектора на услугите, както консултантски, образователни и селскостопански дейности), установяване на 50 на сто данък върху печалбата на банките през 2024 г., въвеждане на авансови плащания от собствениците на бензиностанции и месечно отчитане от данък върху доходите на физическите лица, уточнява украинската национална информационна агенция Укринформ.

 

Законът влиза в сила от 1 октомври 2024 г.

 

Украинският парламент от втори опит подкрепи на първо четене проектозакона за увеличаване на данъците с 58 милиарда гривни (близо 1,3 милиарда евро) тази година и още 137 милиарда гривни (над 3 милиарда евро) през следващата 2025 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2147 |10.10.2024 ЦАХАЛ ликвидираха член на Хизбула в Сирия, както и двама командири на групировката в Южен Ливан . 2| 2319 |10.10.2024 Германските компании в затруднение: 16% с просрочени плащания над 2% от оборота . 5| 8216 |10.10.2024 Доц. Михаил Груев: Архивът на Иван Костов обещава да бъде ценен източник за изследвания за българския преход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads