Реклама / Ads
0| 3004 |11.11.2022 НОВИНИ

Демерджиев: Украинските деца у нас, които посещават училище, няма да бъдат местени

.
Източник: БГНЕС
Водени от хуманни подбуди, ние правим всичко възможно да осигурим максимално добри условия на украинските бежанци. Ще направим всичко необходимо обучението на децата, които са записани в училища, да продължи без да бъдат местени. Това каза от парламентарната трибуна служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
 

Той уточни, че преди това е била извършена проверка по всички места, където в момента са настанени украинските бежанци, за да се идентифицират техните нужди, техният профил и да се установи кои попадат в категорията уязвими лица, за да може да се положат специални грижи за тях.

 

Демерджиев обясни, че по отношение на уязвимите групи – децата и възрастните хора, не е предвидено местене и те ще останат при условията, при които са в момента.

 

„Защо се насочихме към държавните бази – защото там сме сигурни, че независимо от обстоятелствата, ще могат достатъчно дълъг период от време и цяла зима хората да стоят без да бъдат местени, независимо дали плащанията постъпват ритмично, или не. Това ни е водило най-вече“, заяви Демерджиев.

 

Министърът на вътрешните работи съобщи, че социалното министерство е дало разбивка на услугите, които могат да им бъдат предоставени и те ще бъдат предоставени така, както предвижда законът.

 

Демерджиев допълни, че целта на това настаняване е да се окаже временна помощ, да се даде възможност хората, които не попадат в уязвимите групи, да се интегрират и част от тази интеграция е именно започването на работа, като обичайно в този случай отпада необходимостта от подпомагане на човека и той започва да се издържа сам.

Вътрешният министър уточни, че в базите има интернет, а там, където няма, ще бъде осигурен.

 

По думите му общините ще продължат да предоставят безплатна храна на хората, които са от уязвимите групи, които няма да бъдат местени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3789 |11.11.2022 Кадиров от дивана: Мечтая да умра в тази война, също и децата ми . 0| 2920 |09.11.2022 Държавата отпусна 1,5 милиона лева на БДЖ, за да вози украинските бежанци безплатно . 3| 3171 |09.11.2022 Демерджиев: Убийците на граничаря не са били наркотрафиканти или каналджии . 1| 2833 |08.11.2022 Иван Демерджиев: Днес е ден на покруса, но и на решимост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads