Реклама / Ads
50| 44961 |05.02.2020 ГЛАСЪТ

Как Гешев и задкулисието подхлъзнаха САЩ

.
Майк Помпео
Смях, изненада, разочарование и унижение. Това предизвика у много българи решението на Държавния департамент на САЩ да забрани пътувания на корумпиран висш български служител отвъд океана. Става дума за Андон Миталов, съдия от Специализирания съд.
 

Лично държавният секретар на САЩ Майк Помпео го огласи. Колко величествено! Не се ли намери поне един съветник да подскаже на Помпео, че някой от българските им партньори ги качва на кънките?

 

Разиграните сцени около наказването на корумпиран висш държавен служител е като пиеса в Сатиричния театър. Гешев и компания успяха да пробутат на американците историята, че Миталов, след като е разрешил на заподозрения в шпионаж русофил Николай Малинов да отиде в Москва да получи медал от Путин, значи е голяма риба в руската шпионска мрежа. На подобна кукичка може да се хване само сляпа риба... Слепи ли са службите на Вашингтон? Не знаят ли от години, че точно Пеевски бе посредника на Кремъл, чрез подставени негови фирми, в Южен поток? Че пак той е в основата руската ВТБ да влезе в аферата за купуването и препродажбата на Виваком? Че Пеевски се договаря с руски оръжейни компании кои български производители и търговци да бъдат ударени и изместени от международния пазар?





В САЩ дори не съзнават, че версиите за руските шпиони в България са сътворени от руските служби и българи на съответни постове. Чрез измислените сюжети се отстраняват неудобни за тях хора, като ги подават на Вашингтон, за да им свърши черната работа. Всъщност какво е пречело на Гешев да се заеме с Миталов? Но го пробутва на САЩ и си измива ръцете. Хем става доверено лице на янките, хем обслужва Кремъл и печели червени точки пред кукловодите тук. По руската линия ще е и продължението срещу президента Радев.

След като основният свидетел на прокуратурата по делото "КТБ" съвсем се оплете в лъжи и там вързаха Цветан Василев към Москва, за по-сигурно. 

 

Е, поне вече сме наясно, че хора от калибъра на Делян Пеевски не са лъжица за устата на Вашингтон. Също и да не подценяваме Иван Гешев, който показа завидни умения в областта на манипулацията. САЩ вече ядат първите му плодове...

 

Голямата поука от тази история е: Всяка демократична ценност трябва да извоюваш сам, а не да получаваш даром.

 

Притиснати в прегръдката на политическата мафия, забравихме съветите на българските апостоли. Русофили, американофили, съветофили, мафиотофили погуват страната. Безнаказано.

 

Може да е болезнен, но урокът на американците е важен. Те ни заявиха в прав текст: Вашата шайка ни върши работа и я подкрепяме, ако на вас не ви харесва - оправяйте се сами.

 

Искаме ли? Можем ли?

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 28519 |15.01.2020 Иван Гешев не се въздържа и показа към кой кръг принадлежи . 16| 17854 |07.01.2020 Да живее кой? Да живее Иван Гешев . 18| 26158 |20.12.2019 Паралелната държава: Доган, Гешев и х-л “Берлин“. Честита Коледа, жертви! . 6| 12686 |19.12.2019 Слагаческите интервюта не работят за Иван Гешев, но той ги обожава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads