Реклама / Ads
38| 5981 |26.07.2012 НОВИНИ

Не успя и петият вот срещу правителството

.
136 гласа натежаха в подкрепа на правителстовото и вотът на недоверие в парламента не мина. Кабинетът оцеля за пети пореден път. В гласуването дори нямаше емоция или интрига, тъй като против политиката по вътрешен ред и сигурност гласуваха едва 72 души от БСП, ДПС и няколко независими. Депутатите от Синята коалиция и "Атака" не участваха.
 
Гласуваха общо 210 народни представители. Двама се въздържаха.

Дебатите се проведоха във вторник на извънредно заседание.
На заседанието на парламента и на гласуването присъстваха вицеремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Диана Ковачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.
Лидерът на РЗС Яне Янев предложи 15-минутна почивка, в рамките на която председателят на парламента Цецка Цачева да покани депутатите от „Атака” да влязат в залата. "Те вчера скачаха като тигри, а сега са подвили опашка. Нека да се наредят заедно до БСП и ДПС, където им е мястото", коментира Янев.
Цецка Цачева прикани квесторите да поканят депутатите от парламентарните групи на „Атака” и Синята коалиция да влязат в зала и да гласуват, но те не го направиха.

 

Мая Манолова от БСП веднага след гласуването заплаши от трибуната управляващите, че ако продължават да се държат така неадекватно, следващият вот щял да бъде на Орлов мост и да измете сегашното управление.

След гласуването министрите от кабинета „Борисов” си тръгнаха във видимо добро настроение.

 

Вносители на вота бяха председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители. Сред мотивите на желания вот на недоверие бе записано, че правителството е претърпяло сериозен неуспех в областите на правосъдието и вътрешния ред. 

За пети път в НС се дискутира вот на недоверие към министрите на ГЕРБ. Сред предишните причини за недоволството на опозицията бе ситуацията около АЕЦ "Белене", провала на антикризисната политика, както и вътрешния ред и сигурността.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 7805 |16.06.2012 Р. Петков: Правителството прави простотия след простотия . 48| 6474 |04.05.2012 Борисов: Благодаря, оставихте правителството на власт . 195| 14551 |25.03.2012 Борисов подава оставка на правителството, не се ли приеме Закона за конфискация! . 127| 7255 |23.03.2012 Борисов отсвири Трайков, поставял капани на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads