Реклама / Ads
4| 2433 |19.06.2024 НОВИНИ

Установена е самоличността на обезглавен от окупаторите в Донецка област украински боец ​​

.
Украински боец
Главният прокурор на Украйна Андрей Костин каза, че е установена самоличността на военнослужещия, който беше обезглавен от окупаторите в Донецка област, както и че са идентифицирани руските командири, отговорни за военното престъпление.
 

„Относно разследването на жестокото убийство на защитник на Украйна в Донецка област, за което стана известно вчера. Самоличността на загиналия вече не можем да назовем името му, тъй като текат процедури за окончателното му потвърждаване данни."


Според него са идентифицирани и руски командири, потенциално отговорни за обезглавяването на украинския защитник. „Провеждат се комплекс от мерки за проверка на тази информация“, подчерта главният прокурор.


Костин добави, че този факт е още едно потвърждение, че пълното незачитане на международното право и общочовешкия морал е държавна политика на страната терорист Русия.


Преди ден UCP съобщи , че в района на Донецк окупаторите са обезглавили военнослужещ от украинските въоръжени сили, украинската прокуратура е започнала разследване.


Според ведомството на 17 юни 2024 г. украинските военни са получили информация, че представители на едно от подразделенията на руските окупационни сили във Волновахския район на Донецка област са дали заповед на своите подчинени да не залавят военнослужещи от Въоръжените сили Сили на Украйна и да ги обезглавите. По време на въздушно разузнаване на една от бойните позиции в района на Донецк украинските военни откриха повредена бронирана машина на украинските сили за отбрана. На него беше отсечената глава на украинския защитник.

 

Украинска правда, превод ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2289 |19.06.2024 "Политиката е твърде важно нещо, за да бъде оставено на политиците". Великобритания напът да избере AI-депутат . 1| 2279 |19.06.2024 Главчев след срещата на ЕС: В Европарламента има сериозна настройка за коалиция, която да подкрепя Украйна . 2| 2293 |19.06.2024 551 деца са загинали в Украйна от началото на пълномащабната въоръжена агресия на Русия . 1| 2228 |19.06.2024 Изграждаме 24 нови ракетни площадки за ефективна борба с градушките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads