Реклама / Ads
0| 14842 |12.08.2008 НОВИНИ

Уволняват висши полицаи в Хасково

.
Заради тежки нарушения на служебната дисциплина са отстранени началник на сектор и полицейски инспектор в отдел “Опазване на обществения ред и превенция”- НСП главен инспектор Недялко Колев и инспектор Румен Георгиев.
 

Това съобщи БГНес, позовавайки се на МВР. Главен инспектор Колев е уволнен зарази резултатите от проверка на работата му, при която са установени редица нередности. В началото на февруари при подаване на заявление за регистриране на автомобил той е декларирал невярно обстоятелство за закупуването му. Преди това, от началото на януари до средата на февруари Колев не е упражнявал нужния контрол, заради което е допуснал служител в повереното му звено да приема и заверява заявления за регистрация на МПС, подавани от неупълномощени лица. Освен това Колев не е проверявал достоверността на представените документи и данните на собствениците и не е съобщил за възникнал конфликт на интереси във връзка с практикуваната от съпругата на негов подчинен преводаческа дейност за регистрацията на превозни средства.

Провинението на полицейския инспектор Георгиев, работил в същия отдел е, че от началото на годината до средата на февруари седем пъти е приел документи и е заверил заявления за регистрация на МПС в КАТ- Хасково от неупълномощени лица. Именно той не е сметнал за необходимо да уведоми за "свързани с него лица, които имат търговски, финансов или друг интерес" във връзка със служебните му функции в администрацията на КАТ.

Само преди две седмици отново за злоупотреба със служебното положение от системата на МВР бяха уволнени шеф на РПУ в Шумен, граничен полицай, трима автоконтрольори и пожарникар. Полицейският шеф със звание главен инспектор прекратил неправомерно 11 административно-наказателни преписки  за  управление на МПС без валидна застраховка “Гражданска отговорност”, обясниха от МВР. Освен това неоснователно е прекратил 10 преписки за извършени нарушения на ЗДвП само на основание на постъпили възражения от нарушителите, без да е извършена проверка на спорните обстоятелства. Дал е и неправомерни нареждания на подчинените му служители за прекратяване съставянето на 3 акта за установяване на административни нарушения за извършени от граждани нарушения на ЗДвП и впоследствие е утвърдил на актосъставителите докладни записки с невярно съдържание за причината, поради която актовете са останали недописани и е прекратил преписките, без да са му дадени такива правомощия, уточниха още от МВР.
Полицай от ГКПП-Калотина, оператор на панорамното видеонаблюдение, пък бил засечен два пъти да нарушава служебните си задължения. Вместо да подаде сигнали за излизащи и влизащи пешеходци, които пазаруват в безмитните магазини и пренасят през границата обемисти сакове с цигари, каквито записи са регистрирани с видеокамерите, той бил засечен на две нощни дежурства да напуска многократно работното си място и сам да посещава складовете на безмитните магазини, от които купувал и пренасял във вътрешността на страната значителни количества цигари.
Застрахователна измама пък е причината за дисциплинарното уволнение на автоконтрольор от РПУ-Казанлък. През ноември м.г. той издал протокол за ПТП при липса на данни за извършено предварително разследване, както и за реално наличие на ПТП. Вследствие на издадения протокол застрахователна компания “Булстрад” е изплатила на фирмата, собственик на автомобила, близо 1400 лева.
През август м.г. патрул от група “Престъпления по пътищата” към ОДП-Кюстендил при дежурство на главен път Е-79 е установил нарушение на ЗДвП - неправилно изпреварване. Двамата полицаи взели самостоятелно решение и не съставили акт на нарушителя, което е тежко нарушение на служебната дисциплина, обясняват от МВР.
Пожарникар от Пещера беше уволнен заради шофиране в нетрезво състояние на личния си автомобил. При рутинна проверка с дрегер е установено 0.56 промила алкохол и му е назначена кръвна проба, за която пожарникарят не се явил в медицинското заведение. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6442 |15.07.2008 Действащи полицаи замесени в аферата с Ангел Бончев . 1| 5294 |09.07.2008 Шестима полицаи убити пред консулството на САЩ в Истанбул . 1| 4833 |20.06.2008 Командироват 750 полицаи по Черноморието . 1| 5466 |30.04.2008 Голямото изнасяне започва пак, полицаите - на всеки километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads