Неделя, 22 Октомври 2017, 02:21
Frognews
2| 3614 |16.05.2017

Уволниха постоянният секретар на отбраната Румен Василев

.
Едно от големите уволнения в министерството на отбрана е факт - уволнен е началникът на всички цивилни във ведомството Румен Василев. Той бе назначен на този пост с конкурс на 1 април тази година..
Румен Василев е освободен с вчерашна дата. Ще се проведе процедура по избор на нов постоянен секретар.

Назначаването на постоянен секретар на Министерството на отбраната се регламентира от Закона за отбраната и Въоръжените сили (ЗОВС), съобщават от МО. Според чл. 79, ал.3 от ЗОВС изборът на постоянен секретар на Министерството на отбраната се извършва след подбор и съгласуване с министър-председателя. ЗОВС е специален закон и изключва прилагането на Закона за държавния служител по отношение назначаването на постоянен секретар и по-специално прави неприложимо провеждането на конкурс за тази длъжност.

Извършването на подбор за длъжността „постоянен секретар“ е разпредено със заповед на министъра на отбраната, в която е предвидено до подбор да бъдат допуснати всички служители на Министерството на отбраната, които отговарят на условията на чл. 79, ал. 2 от ЗОВС. За сравнение при извършване на подбор за тази длъжност през 2013 г. са били допуснати само служители, които са заемали ръководни длъжности в Министерството на отбраната – директори, заместник-директори и началници на отдели, обясняват от министерството.

След приключване на подбора предложението за назначаването на Румен Василев на длъжност „постоянен секретар“ е съгласувано с министър-председателя, след което е издадена заповед за встъпването му в длъжност.

Василев заема поста, след като мандатът на предшественика му Добромир Тотев изтече. Постоянният секретар е най-висшата административна фигура в министерството. През него трябва да минат всички важни решения относно проектите за превъоръжаване на армията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румънски ченгета спасиха 60 мигранти в Егейско море 0| 1884 |21.10.2017 . Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 2195 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 3| 2207 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 2185 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах