Реклама / Ads
3| 2225 |06.08.2024 НОВИНИ

Валерий Тодоров: Израел дава знак, че може да нанесе точкови удари върху стратегически обекти в Иран

.
Журналистът Валерий Тодоров Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
Горещите военни точки в света – Близкия изток и Украйна - коментираха журналистите Валерий Тодоров и Христо Рипопов в ефира на NOVA NEWS.
 

Тодоров изтъкна, че се наблюдава все по-голяма ескалация на напрежението не само в Близкия изток и Украйна, но и в Африка. Експертът смята, че ударът на Иран тепърва предстои и той ще бъде насочен не към американски, а израелски обекти.

 

Журналистът бе категоричен, че напрежението може да доведе до верига от конфликти, резултатът от които да бъде един по-мащабен такъв. Анализаторът счита, че Израел дава знак, че може да може да нанесе точкови удари върху стратегически обекти в Иран, без да е нужно да се води тотална война.





„Наблюдавахме атаки през изминалата седмица, които бяха подигравка от страна на Израел, че Иран може да бъде прегазен без проблем. Заради това последваха заплахи от страна на Хомейни за директен удар. Но няма вероятност за голяма война, по-скоро очаквам един по-сериозен удар от страна на Иран на територията на Израел и постепенни опити на международната общност да деескалира напрежението“, каза на свой ред Римпопов. Според него и Тръмп, и Харис искат напрежението в Близкия изток да се успокои.

 

Тодоров отбеляза, че стои въпросът дали САЩ ще могат да влияят сами върху войната в Украйна или ще прехвалят част от ангажиментите към Европа. Римпопов посочи, че ако Тръмп спечели, може да се очаква драматична промяна в подкрепата на Щатите за Украйна. По негови думи пред американците стои въпросът дали да продължат да подкрепят Украйна чрез администрацията на Харис, или да потърсят бърз изход от войната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2234 |06.08.2024 Размириците във Великобритания продължават, полицията беше атакувана . 0| 2205 |06.08.2024 Промени в ръководството на компаниите от групата Електрохолд . 0| 2235 |06.08.2024 Създателят на "Туин Пийкс" Дейвид Линч увери, че никога няма да се оттегли, въпреки че има белодробно заболяване . 1| 10467 |06.08.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads