Реклама / Ads
0| 2543 |03.04.2024 НОВИНИ

Вълка се възползвал от бременни кошути, за да отблъсква Общината

.
Имението на Румен Гайтански
Бременни кошути, застрашен дивеч, стари сгради. Това са част от мотивите, с които Румен Гайтански - Вълка не допускал представители на Общината до своето имение на язовир "Искър". Въпреки опитите му да спре събарянето, то вчера започна.
 

Имотът на Гайтански-ще бъде съборено до кота нула до няколко месеца, каза пред Би Ти Ви главният архитект на София Здравко Здравков. Вчера то започна въпреки опити то да бъде спряно заради бременните кошути и поставения катинар на портата на сградата.

 

Бяха направени опити да се докаже, че това е реконструкция на стара сграда. Проверихме стари кадастрални планове и се доказа, че тук никога не е имало сграда, каза още Здравков. Имението се намира в територията на Държавно ловно стопанство “Искър". Факт е, че имаме потвърдени от ВАС заповеди за премахването на тази сграда. Чудно е как е била построена, без да се пречи на бременните кошути и как никой не е забелязал незаконното строителство, запита се арх. Здравков.

 

Екипи на Столичната община вчера започнаха принудително събаряне на три незаконни постройки на територията на Държавно ловно стопанство "Искър". Те изпълняват решение на Върховния административен съд след 2-годишни съдебни дела. Сградите са построени от фирма, която е свързана с бизнесмена Румен Гайтански.

 

Премахването на сградите се извършва с финансови средства на общината, които ще бъдат потърсени от фирмата, която е изградила незаконните постройки.

 

Според доц. Христо Михайлов - ректор на Лесотехническия университет и бивш председател на Националния ловно-рибарски съюз, поведението на горските началници и директорът на Ловното стопанство в този казус е "безобразно".

 

"До такъв срамен случай не съм очаквал, че можем да стигнем", отбеляза той пред БНР.

 

По думите му не само Държавно ловно стопанство "Искър", но и още дузина държавни ловни стопанства са в процедура на публично-частно партниране съгласно законовите условия и разпоредби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6299 |03.04.2024 Дроновете не печелят войната с Русия, но спасяват Украйна при недостиг на снаряди и артилерия . 6| 2520 |03.04.2024 Финансов експерт: Ако 40 млн. лв. за пенсионерите могат да „бутнат“ бюджета, нещо не е наред . 4| 2550 |03.04.2024 Унизителна реторика: Тръмп нарече "животни" имигрантите, които пребивават в САЩ незаконно . 3| 2554 |03.04.2024 Депутатите обсъждат промени в Закона за хазарта, колективни искове и "Турски поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads