Реклама / Ads
3| 2197 |29.07.2024 НОВИНИ

След оставката: Назначиха временен главен архитект на София

.
Богдана Панайотова
Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняваща длъжността главен архитект на Столична община, след като Здравко Здравков подаде оставка.
 

Паралелно с назначението на Панайотова Столичната община стартира подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция.





Здравко Здравков подаде оставка преди няколко дни. По време на мандата на Здравков бяха премахнати незаконни постройки в Борисовата градина. Беше направен опит за премахването на незаконната хижа на Румен Гайтански - Вълка в парк "Искър", както и опит да се спре строителството на небостъргача "Златен век". В мандата на Здравков се случи и ремонта на жълтите павета в центъра на столицата.

 

Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград, и началник на РДНСК-Хасково.
 

До момента е била управител на фирма за консултантски услуги в строителството, в която изпълнява функциите на инженер-консултант по FIDIC и строителен надзор по ЗУТ.

 

Работи основно по инфраструктурни обекти от национално и общинско значение, включително изграждане на части от I- ви, II -ри и III-ти метродиаметър на метрото в София, пътища, водни цикли, пречиствателни станции, язовири и други обекти от техническата инфраструктура.


Проведе се „Международният научнопрактически семинар ЕДА 2023 - иновативно метро, железопътни пътища и интермодални центрове – 2030“
Панайотова притежава удостоверение за пълна проектантска правоспособност от КАБ. Член е на БААИК, КАБ, САБ.





Богдана Панайотова има магистърска степен “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и градоустройство. Завършва Математическата гимназия в Хасково с отличие и златен медал.

 

Майка е на три деца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4019 |29.07.2024 Лора Георгиева, АКФ: Съдът да глоби КПКОНПИ - с хватки комисията не изпълнява съдебно решение вече 2 г. . 3| 3392 |29.07.2024 Обучението на специалисти по боеприпаси в България е прекратено около 2000 г., да се възстанови . 1| 2166 |29.07.2024 ИПИ: Висшето образование е ключ към намиране на добре платено работно място . 3| 2357 |29.07.2024 Баротравма убила мъжете, чиито тела бяха открити след взривовете в Елин Пелин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads