Реклама / Ads
4| 5307 |28.03.2008 НОВИНИ

В. Вълков - кръстник на "Запалката"; на "Урко" - не

.
В. Вълков подарил на Р. Петков изискана запалка, той предпочeл обикновена купешка. Оттам вероятно тръгнал и прякорът, но въпросът е: Кой и защо е подслушвал Вълков.
 

Екс министърът на външните работи Виктор Вълков се оказа кръстник на Румен Петков, при положение че той действително носи прякор "Запалката".

За Агенция “Фокус” Вълков разказва:

"Преди няколко години си позволих да подаря на Румен Петков една запалка. Още като му я дадох, той ми каза: “абе, не ми давай такава запалка, ще я изгубя” и след два-три дни го гледам, че пали с онези, дето ги продават по супермаркетите, понякога ги връщат като ресто. Аз го питам – “къде е онази, хубавата”, а той ми вика: “загубих я”. Тогава му казах: “тогава ти си вече за мен Запалката”. Възможно е в някакъв разговор, който обаче аз съм много любопитен как е и от кого е бил чуван, защото – ако е чуван с т.нар. СРС, искам да знам кой го е оторизирал и въз основа на какво към мен е подходено по такъв начин. Ако това е станало някъде на маса и се е прокарало “Запалката”, никой няма да умре от това. Освен това му казах, че – когато не ме слуша, прави понякога грешки”, допълва Вълков и разказва следваща история, в която пак министър Петков е главно действащо лице:

 “Трябваше да обядва, минах да го взема от министерството, той беше леко възбуден, разстроен. Попитах го защо. Той ми каза: “Моята колежка Дончева беше тук при мен преди малко и поиска да използвам влиянието си в кръга “Монтерей”. За братя Галеви и разни други такива сиви бизнесмени, Румен Николов – Пашата и прочее – та да употреби той своето влияние, което тя предполага, че той има, за да я подкрепят на предстоящите местни избори. Той отказал. Аз му казах, че е сгрешил, според мен – “защо ще ядосваш тази своя партийна другарка. В края на краищата, може да обещаеш, пък дали ще го направиш, е друга работа”.

Вълков заяви, че въпросната “колежка Дончева”, за която министърът му разказал, била настоящият депутат от Коалиция за България Татяна Дончева. “Първото име на Дончева е Татяна. Нея не съм я кръщавал. Какви са мотивите й – не мога да кажа”, твърди ексминистърът.

Сега той смята, че бил “слушан” постоянно, а не само в случая със “Запалката” и това леко го тревожело, защото ако ставало въпрос за класифицирана информация, ставало малко деликатно. Вълков изрази желание да му се отговори защо е бил обект на подслушване.

По повод прякорите в МВР към "Запалката" той добави и още един - един от доскоро действащите офицери от МВР имал пък прякор "Урко". Въпросният Урко обаче имал друг кръстник, но не и Вълков.

Била съм кандидат-кмет на София, а не на Дупница, ако коментиращите ме господа са забравили. Не виждам Галеви как биха могли да помогнат тук. Освен това за такава работа би трябвало да се търсят хора, които са близки с тези кръгове. Аз откъде да съм знаела, че Петков е толкова приятел с всички тези съмнителни бизнесмени, че да му искам услуга. Очевидно тези хора се грижат и аз да се посмея, заяви пред Frognews.bg Татяна Дончева. След това затвори телефона и отиде на работа в парламента, където я очакваше парламентарния контрол, както и немалка група репортери, решени да изтръгнат от нея подробности за партийните завери, приятелството й с Румен Петков и други интересни неща.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5273 |28.03.2008 Румен Петков "гори" неизбежно . 2| 6007 |27.03.2008 Будимир Куйович: Пак ли искаш среден пръст? . 6| 5212 |27.03.2008 Волен Сидеров изплаши премиерите на България и Турция . 3| 5255 |27.03.2008 Транспортен хаос в София, полицаи и шофьори се ругаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads