Реклама / Ads
0| 2790 |15.03.2022 НОВИНИ

Вълна от българска подкрепа за Марина Овсянникова заля Фейсбук

.
Вълна от българска подкрепа за редакторката на „Първи канал“ Марина Овсянникова заля социалната мрежа Фейсбук. Тя имаше смелостта да се появи на живо в ефира на медията, държейки протестен плакат с призив войната в Украйна да спре
 

Български политици, журналисти и общественици подкрепиха Овсянникова:

 

Живеем в особени времена. Уверявам ви – нито се чувствам мъдрец, нито ментор. На всеки от нас му се случват различни неща, но пандемията, а сега и войната, ни се случва на всички. Всеки от нас трябва да проявява смелост, да взима трудни решения. Всеки ден. Просто такъв е животът. Но кой е предполагал, че ще има война? Тогава смелостта и трудните решения придобиват друга стойност.
Вчера гледах по телевизията какво е направила Марина Овсянникова. Вероятно и вие сте гледали – редакторката в Първи канал на обществената руска телевизия изскочи на живо в новините, застана зад водещата и издигна транспарант с надпис: „Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната.“ Въпросната Марина предварително е качила в интернет и свое видео, в което заявява, че това, което става в Украйна е престъпление, че Русия е агресор и че тя самата изпитва срам, защото е позволила да се зомбират руснаците с кремълската пропаганда.
Къде ли е сега Марина? Никой не знае. Но всеки един от нас може да предположи къде е. Знаела ли е Марина какво ще й се случи, след като направи това, което направи? Е, разбира се, че е знаела. Обаче достойнството и това да си добър човек са по-големи и по-важни от страха.
На всеки от нас му се случват страшни неща и всеки от нас трябва да бъде смел. Като Марина. Повярвайте ми, нито се чувствам ментор, нито човек, който казва на другите какво да правят. Просто се впечатлих от тази Марина. И си помислих – аз бих ли го направил. А вие?

 

Слави Т. Трифонов

 

 

За обикновените руснаци фейсбук няма, защото бил порочен, лъжлив. Но за посолството им у нас не просто има социални мрежи, ами те се използват целенасочено за фина настройка на плиткоумието, което удобно бива транслирано сред подвластната българска придворност.
Последното филмче, с което руското посолство в България посажда евтините си лъжи, е удивително некадърно, което е новата фаза на отчаяната пропаганда. За да убеди обсебения слугинаж, че Украйна има нужда от спешна денацификация, посолството публикува зле скалъпен монтаж на любителски кадри, запечатали епизодични прояви на непохватен или само донякъде осъзнат национализъм в Украйна. Съвсем същите кадри могат да бъдат намонтирани за България – националистични прояви на Боян Расате, дрогирани изцепки на Волен Сидеров, пияни футболни хулигани или дори евродепутат с нацистки поздрав в Брюксел.
Да, приятели путинофили, ако пропагандата на кремълското дребнодушие реши да обвини България във фашизъм – може да го направи със същия успех, с който на Украйна се лепва този етикет. И няма значение, че нито у нас, нито в Украйна националистическите формации не участват в управлението и всъщност палят миниатюрен процент от населението. Не, за популистичния садизъм на Кремъл това няма никакво значение.
Във връзка с гореизложеното:
ПРЕДЛАГАМ руското посолство в България да постъпи солидарно със своята държава и да спре използването на социални мрежи.

 

Radoslav Bimbalov

 

 

Вече всички знаят името на Марина Овсянникова.
Да поговорим за другата в кадър… води новини четвърт век. Утре пак ще ги води, докато Марина е в затвора. Представяте ли си - да си илюстрация на лъжата, престорена като ”новини” и така 25 години. И най-страшното - утре пак.

 

Polina Paunova

 

 

За няма и две секунди ефирно време тази смела и доблестна Marina Ovsyannikova обезсмисли дългогодишния труд на хиляди медийни"майстори на пропагандата" и милиони интернет орки и тролове.

 

Christo Komarnitski

 

 

Иронията е в това, че от смелите действия и различно мнение на Марина Овсянникова у нас са най-превъзбудени тези, които вече две седмици искат да забранят всяко различно мнение и да хвърлят прокуратура и ДАНС срещу него:))))) А, да, и да заглушат руските канали. И тогава как? Ама наистина как хората щяха да разберат за Овсянникова, а?

 

Александър Симов

 

 

Марина Овсянникова. Редактор в Първи канал. Винаги, винаги има един, който не се примирява. Един, който стои далеч от “групичката”. Първо го обявяват за враг, после го наказват. Запомнете това име.

 

Anna Angelova

 

 

Новините по руския Първи канал тази вечер. Рискът на живото предаване - служителка на телевизията застана в ефир зад водещата с плакат: "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат".
Непосредствено след като това се случи, държавната информационна агенция ТАСС съобщи, че "Първи канал разследва инцидент с участието на външен човек на екрана по време на живо предаване".
Според правозащитната организация OVD-Rights обаче, става дума за Марина Овсянникова, служител на телевизията, която е записала предварително видео, в което казва: "В момента аз се срамувам. Срамувам се, че позволявах лъжите на телевизионния екран. Срамувам се, че оставих руснаците да бъдат зомбирани".

 

Svetoslav Ivanov

 

 

Най-големият мъж в цяла Русия се оказа жена. Майка на две деца, почитател на джогинга, редактор в държавния руски Канал 1, Марина Овсянникова влезе в ефир с един написан на ръка плакат и стана героиня.
Разбира се, тя е арестувана и според новите “закони” в Русия я чакат вероятно 15 години затвор и Господ знае какво още.
Един плакат. Пет секунди ефирно време. И един живот, с който да ги платиш.
"Остановите войну. Не верьте пропаганде. Здесь вам врут"
"Спрете войната. Не вярвайте в пропагандата. Тук ви лъжат"
Това е Марина - една руска жена. А в същото време едни мъже, накичени с пагони, едни мъже, облечени в почти абсолютна власт, едни мъже с милиарди, не смеят да мъцнат. И са кукли на конци на побъркан дребосък, заврян в бункер в Урал. Пфу!
#STANDforUkraine

 

Radina Ralcheva

 

 

Снощи Марина Овсяннкова, редактор и преводач в Първи канал на обществената телевизия, се появи зад водещата с плакат "Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната."
Вижте краткото видео: https://youtu.be/U2aW2lkk1mg
Показва момента, в който Овсяннкова изскача с плаката, а редакторите след две или три секунди сменят картината. Има и видеото, което Овсяннкова е записала по-рано, за да няма съмнение какво прави и че го прави с ясно съзнание. Ясно заявява:
"Отговорността за тази агресия е само на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние никога не сме били врагове. Русия трябва веднага да прекрати тази братоубийствена война, нашите народи могат да се помирят."
Веднага след Овсяннкова е "отведена за справка" и я очаква "административно дело". По новите закони на Путин това означава между 5 и 15 години затвор. Днес нито личният й адвокат, нито адвокати на правозащитната организация "ОВД-Инфо" могат да открият Марина Овсянникова.
Снимката показва как другите руски медии отразяват ситуацията. От страх крият текста на плаката. И не казват истината за войната на диктатора в Украйна.
А в България представители на управление, което наричаше журналистите мисирки, представители на управление, което заплашваше водещи на сутрешни блокове с уволнение директно в ефир, представители на управление, което съсипа медийния сектор, сега шумно бранят интересите и правата на журналистите в Русия.
Независимо коя държава управляват, диктаторите си приличат по схемата: Овладяват медиите, смачкват интелигенцията, плашат хората.
Надявам се, че Марина Овсянникова е добре.
Надявам се, че нейният пример ще е заразителен.
Надявам се, че хората ще разберат какво представляват диктаторите.
Спокоен ден!

 

Lubomir Alamanov

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2819 |15.03.2022 Овсянникова преди и профилът й в Twitter да изчезне: Не съжалявам, но се нуждая от подкрепата ви . 0| 2903 |15.03.2022 ”Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат!”. Вълна от подкрепа за смелата журналистка Марина Овсянникова . 0| 3040 |11.03.2022 ЕС се съгласи с предложенито на Петков за подкрепа на страните, приемащи бежанци от Украйна . 0| 3511 |11.03.2022 Ген. Съби Събев: Ставаме смешни, отказвайки подкрепа от НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads