Реклама / Ads
0| 2982 |24.06.2022 НОВИНИ

Външно към Еди Рама: Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не са оправдавани

.
Източник: БГНЕС
България винаги е била сред тези държави от Европейския съюз, които подкрепят европейската принадлежност на албанския народ. Това заявяват от Министерството на външните работи в позиция по повод вчерашното изказване на албанския премиер Еди Рама.
 

„Отстоявали сме европейската перспектива на Албания и началото на преговорите за членство в ЕС и тогава, когато беше много по-трудно от днес. През годините нямаше много други гласове заедно с нас в тази кауза. Отстояваме я и днес, въпреки всичко, в името на общото европейско бъдеще. В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един правителствен ръководител. Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско общуване. Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за членство в ЕС“, изтъкват от МВнР.

 

„На това ниво, повече от всяко друго, настояваме за спазване на добрия тон за общуване. На това ниво, от наша страна винаги е било засвидетелствано цялото уважение, което изисква отговорната позиция и нивото на междудържавните отношения. С Албания ни предстои общо бъдеще. Политиците си отиват. Народите остават. Нашите народи имат общ интерес, който не трябва да бъде накърняван от погрешната преценка на един политик. Недопустимо е отношенията между държавите да се превръщат в заложник на ексцентричността на настоящия албански министър-председател“, заключват от външното ни ведомство.

 

„Вие сте хаос, пълен хаос. Вие сте позор. Срамно е членка на НАТО да държи за заложник две други страни от НАТО, докато в задния двор на Европа се води гореща война. И, разбира се, не е приятно да виждаме как 26 други държави демонстрират плашещо безсилие“, заяви вчера албанският премиер Еди Рама по време на срещата на върха ЕС-Западните Балкани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3970 |23.06.2022 Премиерът за думите на Рама: Не трябва да се поддаваме на различни реторики . 0| 4103 |23.06.2022 Еди Рама: България е позор . 0| 3060 |23.06.2022 Еди Рама: Хаос и позор сте! Срамно е членка на НАТО да държи за заложник други две страни от Алианса . 0| 2819 |21.06.2022 Външно: 23 юни не е крайният срок България да даде отговор на френското предложение за РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads