Реклама / Ads
1| 4445 |18.10.2018 НОВИНИ

Варненският съд отказа да приеме жалбата на общинари срещу сделката за 43 млн с Гергов

.
Георги Гергов и премиерът Бойко Борисов
Административният съд във Варна е определил като недопустима жалбата на общинските съветници Костадин Костадинов и Григор Григовор срещу т.нар. сделка за ”Дупката”. Стойността на сделката е 43 млн. лева отпуснати от държавата, за да се плати на Гергов.
 

Това става ясно от определението на магистратите, публикувано на сакта на АС-Варна. Според мотивите за отказа местни парламентаристи не могат да жалят решения на местния парламент.

 

Варненският общински съвет упълномощи кмета на града Иван Портних, който е от ГЕРБ да плати 43 млн. лева на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който е от БСП, за да купи от него т.нар. "Дупка" в центъра на града. Държавата отпусна милионите на община Варна, за да плати на Георги Гергов. Обектът представлява нереализиран строеж на търговски център, започнат още през 1986 г., а по-късно станал собственост на Гергов.

 

Костадин Костадинов даде интервю за Фрог нюз, в което каза, че бруталната далавера за 43 млн. във Варна е ”гениална” схема на Пеевски, Гергов и ГЕРБ

 

Ето какво написа Костадин Костадинов във Фейсбук:

 

Вчера ми се обадиха от административния съд във Варна за да ме уведомят, че съдиите са оставили моята и на колегата Григор Григоров жалба срещу решението на Община Варна да купи Дупката на Гергов за 43 млн лв. без удовлетворение. Мотивът на съдиите е следния - ние, като общински съветници, нямаме право да обжалваме решения на Общинския съвет. Излиза, че според честния, независим и некорумпиран съд ние съветниците не сме граждани. Веднага уведомих любезните служители на административния съд, че ще заведем ново дело, само че този път от случайни граждани, примерно майка ми и баща ми. Те на свой ред любезно ме осведомиха да не храня илюзии, защото в този случай пък решението на съда ще бъде, че гражданите от своя страна нямат правен интерес да обжалват сделката. Впрочем съдиите са взели решението си невероятно бързо - жалбата ни е заведена във вторник в 14 ч., след два часа, в 16 ч. съдът се събира и след половин час, в 16,30 ч. излиза с решение. Според мен това е най-бързо взетото решение в историята на българското правораздаване. Същевременно делото, което водя с Мутрешки, по което страна е и държавата в лицето на прокуратурата, се влачи вече 4 години на първа инстанция!
А, и още нещо - в определението си съдиите са посочили кой може да обжалва общинското решение. Или областен управител, или прокурор - с други думи излиза, че само човек на управляващия режим може да обжалва решения на управляващия режим.


Аз няма да се откажа и ще продължа да се боря срещу престъпната сделка, но съм напълно наясно, че в една престъпна държава с престъпници начело, в една престъпна община с престъпници начело, в един престъпен съд с престъпници начело няма как да спечеля битка за справедливост и законност. Поне докато я водя сам, разбира се. Затова искам подкрепа от всеки, който мисли като мен. Продължавам да мисля, че бъдещето принадлежи на Възраждане, но само ако ние възрожденците станем десетки и стотици хиляди, както сме вече напът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4871 |18.10.2018 Конвоират Северин в Русе, шестима адвокати отказали да го защитават . 9| 4575 |13.10.2018 Ципрас плаши Скопие: Няма ЕС и НАТО, ако не приемете сделката . 2| 3926 |05.10.2018 Майките на деца с увреждания отказаха участие в дискусията за промените в закона . 1| 3793 |03.10.2018 Градският прокурор на София се отказа да е шеф на Апелативната спецпрокуратура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads