Реклама / Ads
1| 2807 |29.03.2023 НОВИНИ

Вашингтон: Украйна е пример за ефективността на помощта на САЩ

.
Източник: личен архив
Предложените от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън програми за разходи за международна помощ и инвестиции, илюстрирани с подкрепата на Украйна, ще укрепят лидерството на Вашингтон в чужбина и ще насърчат интересите на сигурността на САЩ.
 

Това заяви министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, цитирана от Bloomberg.

"Може би няма място, където нашето влияние да се усеща толкова силно, колкото в Киев“, посочи Йелън в изявление, подготвено за речта й пред Конгреса на САЩ.

 

По думите й, по време на пътуване до Украйна миналия месец е видяла от първа ръка как работата на коалицията "позволи на Украйна да се защити срещу бруталната и незаконна атака на Русия“.

 

По време на това пътуване Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал. Тя също посети учители и администратори в училище, ударено от ракети през първия месец на войната. Техните заплати се финансират от пряка бюджетна помощ от САЩ.

 

Освен това министърът нападна остро Китай, като каза, че искането на администрацията за 2,3 милиарда долара към Световната банка и други многостранни банки за развитие ще предостави на развиващите се страни "устойчива, висококачествена алтернатива на непрозрачните източници на финансиране“.

 

Китай е най-големият заемодател в развиващия се свят, но е критикуван за отказа да участва в споразумения за облекчаване на дълга на няколко страни и за липсата на прозрачност в условията за отпускане на заеми.

 

Йелън също каза, че очаква кандидатът на президента Джо Байдън, бившият главен изпълнителен директор на Mastercard Аджай Банга, да спечели изборите за ръководител на Световната банка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3229 |29.03.2023 Песков: Целите на Кремъл в Украйна - постижими само през военни средства. Никаква политика и дипломация . 0| 2748 |29.03.2023 Кабинетът одобри още 250 000 лв. за информационния портал за Украйна . 13| 4114 |29.03.2023 Военният експерт Илия Налбантов: Българските частни компании да произведат снаряди за Украйна . 25| 5283 |29.03.2023 Зеленски с необичаен ход: Покани Си Дзинпин да посети Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads