Реклама / Ads
40| 10924 |10.02.2015 НОВИНИ

Васил Филипов за Фрог: Хъб не се прави от неграмотници, "Южен поток" да се спре незабавно

.
Васил Филипов
Това, което говорят за някакъв вид газов хъб, е светлинка в правилна посока. За него ще ни трябват десет години и нагоре, стига да има кой да го прави. Но тия са неграмотни. А за "Южен поток" някой получава пари или се е разписвал някъде за много пари и си мълчи.Тръбата трябва незабавно да се спре, закрие и се потърси отговорност. Това бе коментарът на бившия шеф на Булгаргаз Васил Филипов след изказванията на срещата между премиера Борисов и еврокомисара Шефчович.
 
"Южен поток" беше една корупционна схема, с която Русия целеше да ни хване да строим на наша територия газопровод без никакви икономически разчети.Какво ще се плаща, как ще се изплаща, не се знаеше. Беше направена схема да направят една тръба и ние после да им я плащаме.Пълна измама, заяви Филипов.

Някой получава пари и си мълчи, не вдига шум много, много..., защото могат да му извадят подписа някъде, че се е подписал или разписал за много пари. Всичко за "Южен поток" трябва незабавно да се разтрогне, закрие и се потърси отговорност. На каква цена се купуваха поляни за милиони, които струваха по 1500 лв. квадратния метър, колкото стпува кв.м. на един луксозен апартамент в центъра на София.Беше заложено да се харчат пари, без да има даже проект за какво ще се харчат тези пари, как ще се платят и как ще се връщат, каква ще е икономическата афективност. Няма такова нещо. Това си бе един грабеж и  трябва много щателно да бъде разследвано, виновните най-после да бъдат изправени на съд. Това бе коментара на експерта за изказвания на представители на кабинета "Борисов 2", че работата по строителството на "Южен поток" продължава.

Какви ангажименти имаме по Южен поток? Да се опише, да се пише какво ще се направи срещу какво и за какво се харчат тези пари. Руснацит са ни хванали с добре организирани хора и ограбват, ограбват нашата държава. Трябва прокуратурата и съдебната система да вземат отношение. Но не би, мълчат си, откъде-накъде? Докога ще спи този народ? Будете народа, защото нашата страна вече е в отвратително състояние. Крадат ни и се правят на луди, откровен до болка бе Филипов.

Това, което говорят за някакъв вид газов хъб, е светлинка в правилна посока. За него ще ни трябват десет години и нагоре, стига да има кой да го прави.Но тия са неграмотни. Правилната посока е да има такова нещо. Газ ще дойде от юг, от морето ще дойде газ. Няма да разчитаме само руснаците да ни държат изолирани, без никаква алтернатива и да ни ограбват. В момента пак се правят схеми да ни изолират, откъм Турция, откъм Югоизток, но за радост светът не е същият, променя се. Това статукво ще се промени.Но при нас няма хора, които да правят промените. При нас са се намърдали негодници от статуквото и се въртят в кръг. Ротация се казва това. Трябват ни промени, а не реформи, радикални промени.Трябват ни грамотни и решителни хора, а не такива, които лежат и взематх заплати. Знаете ли, че в "Южен поток" заплатите са били по 10 000 евро, обясни той.

Васил Филипов коментира  Цените на петрола досега бяха спекулативно високи, което бе свързано със създаване на нестабилност в света. Трябва да сех налаи още петрола и добие една нормална ценап от двайсет-тридесет долара, да се намали и цената на газа. А който мисли да живее само от високата цена като Русия да си търси друга реализация. Не знам как ще я кара РУСИЯ, но тя отива към гибел. Трябваше да създават  икономика, а не да крадат пари, кито бяха изнесени от руската олигархия.Цената трябва да се намали. Ще дойдат и нови източници и нови поколения...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5486 |09.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Цветанов да каже имало ли е разработка срещу мен . 16| 8324 |09.02.2015 Само във Фрог: Танковете са могли да дойдат и при президента Стоянов . 19| 12668 |09.02.2015 О. Октай пред Фрог: Службите унищожават ДПС заради НАТО . 49| 8695 |06.02.2015 Д-р Тренчев пред Фрог: Губя войната!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads