Реклама / Ads
14| 13525 |19.04.2017 НОВИНИ

Васил Иванов: Нова забрани да пипаме кметове и обществени поръчки

.
Напусналият разследващ журналист от Нова телевизия Васил Иванов разкри шокиращи подробности за цензурата в медията. По думите му пряката му шефка Дарина Сарелска пряко се е обърнала към всички журналисти и директно им е забранила да разследват кметове и обществени поръчки.
 

„Вчера сутринта си пуснах предизвестието за напускане, след това обявих, че ще участвам в „Шоуто на Слави“, за да може максимално голям брой хора да го гледат. Напоследък много хора не могат да разчитат на мен, тъй като ми спират материалите непрекъснато. Става дума за моята пряка шефка Дарина Сарелска, която ми сваля материалите, пет-шест само тази пролет“, обясни Иванов.

 

„Откакто направихме предаването „Разследване“ се занимаваме изключително с обществени поръчки на кметове, тъй като 98% от тях са нагласени. Дойде 2015 г. и октомври месец ГЕРБ спечели масово в страната кметските избори. Изненадващо 2-3 месеца по-късно Дарина Сарелска ни извика на оперативка и ни каза, че повече не я интересуват и няма да се занимаваме с кметове и обществени поръчки“, разказа още Иванов. По думите му това е било странно, тъй като основната дейност на „Разследване“ е именно такива репортажи.

 

Твърденията си Иванов потвърди не само с обвинения, но и със записи. Пред журналистите той разкри, че е записвал разговори с колегата си Марин Николов, координаторът на предаването Антон Събев и шефката на Нова телевизия Силва Зурлева.

 

Първите двама потвърждават, че Сарелска е наложила цензурата на разследванията и директно е заявила, че не трябва да се разследват кметове.

Иванов стигна дори по-далеч. По думите му при едно от разследванията, относно обществена поръчка за кмета на Неделино за 1.5 млн. лв. се оказало, че градоначалникът е бил подслушван от ДАНС. Когато Иванов и Силва Зурлева били извикани в ДАНС, там им казали, че в екипа на Нова телевизия има къртица. На бележка служителите на агенцията написали, че къртицата на Дарина Сарелска.

Това бе потвърдено и от самата Зурлева на пуснат на пресконференцията запис. В него се чува как Иванов заплашва да отнесе въпроса до собственикът на телевизията Дидие Щосел, но Зурлева казва, че това нищо няма да промени.

 

Иванов потвърди, че предаването за кмета на Неделино е било излъчено, макар и с големи спънки. По думите му кметът е вървял с една стъпка пред тях, като екипът е имал 12 командировки до Неделино.

 

Според Иванов Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов, който и днес е в парламента. Оказва се, че докато не е бил в парламента, Славов е създал фирма, която се занимава с обществени поръчки. Така журналистът направи предположение, че е възможно Сарелска да е защитавала Славов.

 

Припомняме, че вчера Иванов обяви, че напуска Нова телевизия заради системно спиране на негови репортажи и налагане на цензура от ръководството на медията.

В съобщение във фейсбук той обяви, че ще съобщи подробности по скандала в свое участие в „Шоуто на Слави“ по бТВ. В последствие обаче епизодът, в който е интервюиран Васил Иванов, бе спрян от бТВ минути преди излъчването му. Това е вторият случай, в който телевизията спира предаване на Трифонов заради несъгласие със съдържанието му.

 

При първия такъв причина бе прочетено в ефир писмо, в което водещият постави ултиматум на новите депутати, че имат една седмица да започнат да се съобразяват с резултатите от проведения наесен референдум.

 

 

Гледайте цялата пресконференция:

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4680 |19.04.2017 Голям медиен интерес към Слави Трифонов и Васил Иванов . 1| 6483 |19.04.2017 Соня Момчилова: Сещаме се какъв бил Слави и Васил- цензурата е това . 5| 5792 |19.04.2017 Корнелия Нинова: Да се преборим с паралелната държава . 4| 4129 |19.04.2017 Корнелия Нинова: Парламентът няма да изкара пълен мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads