Реклама / Ads
12| 4164 |31.10.2023 НОВИНИ

Васил Терзиев: Трябва да се запретнат ръкави и проблемите да се атакуват с политическа воля. Аз съм като язовец - не пускам

.
“Трябва да не се правят избори, когато има петдневна ваканция за децата. Трябва и да не се прави активно мероприятие дни преди изборите”. Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в интервю в предаването “Лице в лице". Терзиев е издигнат от коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)" и в идната неделя ще се яви на балотаж за кметския пост срещу кандидата на БСП Ваня Григорова.
 

Той обясни ниската избирателна активност в София - 36.04%, именно с въпросното активно мероприятие.

 

"Виждаме и, че 15% от бюлетините за общински съветници са невалидни", цитира данни той.

 

На първи тур за Терзиев гласуваха 119 121 души, с което той събра 31.80% от подкрепата на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова са застанали 80 875 избиратели, или 21.59% от отишлите до урните.

 

"Имаме един път възможност на всеки 4 години да гласуваме за това как ще ни управляват на местно ниво. Трябва да се възползваме от нашето най-базово право. Трябва да гласуваш, за да не даваш на други да контролират твоето бъдеще”, призова той.

 

"Имам талант да обединявам хора. Обединих доста хора, които искат модерно бъдеще за този град. Успях да обединя и редиците на своя опонент, които получава подкрепа от ИТН и от г-н Борисов", каза още Терзиев, говорейки за Ваня Григорова, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ИТН ще подкрепят Григорова, а Борисов призова да се гласува за нея.

 

"Делителят не е ляво или дясно. Делителят е модерна, прогресивна, добре управлявана столицата, управляван от независим човек. Имам претенции, че сме по-добрият отбор. Когато гласуваш за номер 85, знаеш за кого гласуваш - кои са хората, кои са практиките, които искаме да изкореним", каза още кандидатът за кмет.

 

"Работили сме месеци наред по това да имаме екип, а не само повърхности политически послания", посочи още той и заяви, че зад него стои екип от професионалисти по всички политики - бюджет, строителство, планиране и т.н.

 

"Как се управлява добре, как се сглобява екип, как мотивираш хора, как да поправиш машината, така че тя да произвежда правилния резултат - това ми е доста по-ясно от това как се участва в избори. Смятам, че е много голям плюс, че месеци наред, освен да ходим на терен, сме работили за това да имаме реализация на нашите идеи", категоричен бе той.

 

Според него трите най-големи проблема на София са "Топлофикация", сметосъбирането, инфраструктурните проекти.

 

"За мен е проблем, че тази паралелна милиардна икономика - общинските търговски дружества, не допринася с почти нищо - 30-40 млн. годишно. Приходът отива в заплати, в нагласени поръчки, но не и в това да бъдат добре управлявани".

 

"Санкцията трябва да бъде съразмерна на проблема", посочи той относно глобите към фирми.

 

"Трябва да се запретнат ръкави и проблемите да се атакуват с политическа воля. Въпросът е имаш ли силата да не се поддадеш на натиска. Мисля, че съм доказал, че имам силата. Всички, които са работили с мен, знаят, че съм като язовец - не пускам".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 9084 |31.10.2023 Ваня Григорова: Приемам подкрепа от гражданите на София и водя разговори с гражданите . 0| 3841 |31.10.2023 Силен трус с магнитуд 6,3 по Рихтер бе регистриран край Чили . 4| 4041 |31.10.2023 Иван Таков: Битките между партии и за партийна подкрепа бяха миналата неделя . 0| 16852 |31.10.2023 Масови сигнали към НАП за данъчни и финансови нарушения на селските кметове на Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads