Реклама / Ads
0| 3097 |21.06.2022 НОВИНИ

Р. Василев: РСМ е опорка на една умираща партия. Не мога да си позволя пъплеща простащина да „изчегъртва“ държавата

.
Радостин Василев Източник: стопкадър, bTV
Никаква Македония не е тема. Това са едни опорки на една умираща партия. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът на спорта в оставка, независим народен представител и бивш депутат от „Има такъв народ“ Радостин Василев.
 

„Управлението на ГЕРБ през последните 12 години създаде една аномалия в обществото. То е болно, политическата ни класа също е болна. Затова възприемат един акт на смелост като купуване и търговия. Досега се съобразявах с една пъплеща простащина да ръководи една партия, но не мога да си позволя тази простащина да изчегъртва цялата държава. Не мога повече да подкрепям една деструктивна партия“, категоричен бе той.

 

„Загубих доверие в ИТН малко след края на лятото, когато партията не успя да състави кабинет. Беше меко казано трудно да се комуникира с коалиционните партньори. Тогава преговорите се водеха от Тошко Йорданов. В листите се появиха непознати хора. Не познава Гроздан Караджов. Г-жа Генчовска е единствената, която е свързана по-дълго с партията“, обясни министърът в оставка.

 

„Повече не мога да бъда против своите разбирания за политика“, категоричен бе Василев.

 

„В момента ГЕРБ, ДПС и ИТН са едно цяло. Наблюдавам го с тъга в парламента. На Гроздан Караджов днес му пляскаха ГЕРБ и ДПС“, поясни спортният министър в оставка.

 

„Борбата между премиера и Гроздан Караджов е била в проценти. Това е много страшно. Имах „Автомагистрали“ в спорта. Раздадени пари, но нито един построен физкултурен салон“, отбеляза той.

 

„Радев е напълно наясно, че нито аз мога да бъда купен, нито колегите, на които имам доверие могат да бъдат купени. Думите му търговия на депутати вероятно са неволно изпуснати“, коментира още Радостин Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2917 |21.06.2022 Журналист: При предсрочни избори веднага след падането на правителството, ПП ще си вдигне резултатите . 0| 2822 |21.06.2022 Асен Василев: Нека да видим какво ще стане на вота, има време за реакция . 0| 5586 |20.06.2022 Илиян Василев: Искат от вас да сте рая, ако не сте разбрали . 0| 2779 |20.06.2022 ЕС удължи с една година санкциите срещу Крим и Севастопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads