Реклама / Ads
15| 23221 |26.07.2024 НОВИНИ

Вътрешният министър: Кметът на Елин Пелин е в Гърция, да си пие узото и да не коментира

.
Калин Стоянов
Вътрешният министър Калин Стоянов коментира остро изказвания на кмета на Елин Пелин: "Вчера вечерта - днес сутринта започнахме да слушаме много коментари и анализи, единият от които е на кмета на община Елин Пелин. Искам да стане ясно, че този човек по наша информация е някъде дълбоко в Гърция, на някой хубав плаж."
 

"Съветвам го да си пие узото, да се маже със слънцезащитен крем и да не си разваля почивката с това, което се случва тук", каза още  Стоянов. 

 

"Най-голямата мъка ни е, че има хора, които са все още вътре и се опасяваме, че имаме трагичен изход от тази ситуация", каза Ивайло Симеонов по-рано.


"Алармата доведе до голям хаос и обърка доста хората. В такава ситуация има кризисен щаб, който се сформира веднага на локално място от местните власти, пожарната, полицията. Когато дойде алармата, нито един от нас не беше получил такава информация. Въпреки това имаше много адекватна реакция от Министерството на вътрешните работи, но този хаус, в следствие на тази аларма, не можехме да контролираме. За мен това е една презастраховка и желание да се реагира по-бързо, но се постигна другия ефект". Това коментира пред bTV кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

 

Кметът Ивайло Симеонов обясни, че към момента опасността е намаляла, но ситуацията не е нормализирана. Има остатъчни взривове, които смущават живота на хората.

 

"Екипите не могат да влязат на мястото на инцидента, но се надяваме това да се случи около обяд. Най-голямата мъка ни е, че има хора, които са все още вътре и се опасяваме, че имаме трагичен изход от тази ситуация", добави той.

 

"Мобилна автоматична станция за измерването на чистотата на въздуха беше изпратена още вчера, около 20 часа. Тя пристигна от Пловдив и беше разположена на пътя на облака, който се движи над село Лесново, за да можем да предупредим хората при замърсяване на въздуха. Облакът е огромен, но хубавото е, че е във високата част. Не е опасен, защото не е на нивото на къщите, но най-вероятно ще дими още доста дълго време", обясни кметът на Елин Пелин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2302 |26.07.2024 Единият ранен при взривовете в склада за фойерверки е починал . 12| 2553 |26.07.2024 Експерт по експлозиви: Да се търси еквивалентност между тротил и пиротехника е абсолютна глупост . 0| 2465 |26.07.2024 Къща се е разцепила на две от взрива до гара Елин Пелин . 0| 2582 |26.07.2024 Слънце на запад, дъжд по морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads