Реклама / Ads
0| 2281 |25.07.2024 НОВИНИ

BG-ALERT зове жителите на с. Гара Елин Пелин незабавно да се евакуират

.
Системата за предупреждения BG-ALERT изпрати две съобщения за незабавна евакуация на жителите на с. Гара Елин Пелин в посока Нови хан, сочи съобщението на сайта на системата.
 

Съветът към хората е да се насочат в посока София.





Пожарът и взривовете в складовете за фойерверки продължават.

 

„Не знам какъв е безопасният периметър”, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. „Казват, че има пиротехнически изделия, но не знаем колко са по обем”, допълни вътрешният министър.

 

„Знаем, че складът е бил доста добре технологично оборудван и добре зареден”, заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

 

„Извеждаме с полицейски екипи тези, които не желаят да напуснат”, допълни Стоянов. 

 

Движението в района на складовете е отцепено.

 

Системата BG-ALERT не сработи около пожара във Воден, сега обаче призова жителите да се евакуират незабавно. По-рано днес - във връзка с Воден, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Александър Джартов обясни, че тогава системата не е била задействана, защото искане за това трябвало да дойде от местната власт.

 

Джартов подчерта, че съобщение в системата BG-ALERT не е било излъчено изобщо, тъй като не е било включено в заповедта за обявяване на бедствено положение. „В правомощията на кметовете и областните управители е да заявят излъчване на такова съобщение”, обясни директорът на ГДПБЗН.





Тази вечер кметът на Елин Пелин препоръча на хората да стоят в домовете си. В същото време BG-ALERT зове за различно нещо - евакуация.

 

А иначе властите препоръчват на жителите на района да затворят прозорците.

 

Министерство на здравеопазването съветва жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, след експлозията в складовете за фойерверки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2233 |25.07.2024 Обявиха частично бедствено положение в Елин Пелин . 0| 2253 |25.07.2024 Властите с препоръки към жителите на Елин Пелин . 1| 2445 |25.07.2024 Николай Николов съветва: Хората в близост до огнището на пожара в Елин Пелин да се оттеглят . 17| 5568 |25.07.2024 Часове наред взривове в склад за фойерверки край Елин Пелин. Какво се случи? /обзор/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads