Реклама / Ads
6| 8630 |08.02.2024 НОВИНИ

“Възраждане” пускат димки и запалиха кола пред Конституционния съд. Чуват се и гърмежи /видео/

.
Източник: БГНЕС
Активисти на “Възраждане” запалиха димки и изсипаха бали сено и животински изпражнения пред сградата на Министерския съвет, където е и Конституционният съд. Чуват се и гърмежи. За кратко част от автомобил, на който пише "Оставка, предатели", гореше.
 

Протестиращите блокираха движението в района, предаде БНР.

 

Според лидера на формацията Костадин Костадинов съдът се готви да погази Конституцията и с новите "съдии" Атанасова и Белазелков "да узакони беззаконието" на ППДБ-ДПС-ГЕРБ, с което референдумът за запазване на българския лев, поискан от 604 000 българи, беше отменен.

 

"Абсолютно излишен, Конституционният съд ще извърши престъпление. След по-малко от час започва неговото заседание, на което КС ще погази конституционната воля на 604 000 българи да бъдат питани за бъдещето им, в крайна сметка. Това е безпрецедентно престъпление! Тези хора, които ще го извършат днес тук, заслужават доживотен затвор без право на замяна. Ние от "Възраждане" ще направим всичко необходимо един ден тези хора да си получат справедливото, законово наказание за своите престъпления, защото ако вътре, в Парламента, беззаконията отдавна са практика и никой не е изненадан, че престъпната коалиция между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се изгаври с 604 000 българи, фактът, че последната останала крепост на законността и на правовия ред в държавата беше превзета на абордаж от престъпното мнозинство и превърната в една престъпна нотариална заверка на всички престъпления, които оттук насетне ще бъдат вършени в НС, е нещо, което няма как да не предизвика възмущение. Днес ние сме тук , за да защитим демокрацията. Днес ние сме тук, за да защитим правото си на свободен, достоен, законен начин на живот в нашата държава", заяви Костадинов преди заседанието, което започна в 10 ч.






"Оттук нататък протестите продължават в събота и неделя. Следете ни и ще бъдете много изненадани", предупреди още Костадинов.

 

На 7 юли НС предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Решението беше обжалвано от парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ", както и от независимия депутат Радостин Василев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3445 |08.02.2024 Официално: СОС си има председател. Работата на местния парламент започва след месеци в безизходица . 3| 2977 |08.02.2024 Спипаха плувеца Антъни Иванов с марихуана . 0| 2935 |08.02.2024 Блинкън: Споразумение за прекратяване на огъня между Израел и Хамас все още е възможно . 12| 3089 |08.02.2024 Пеевски: ПП трябва да го преживеят - МВнР е на ГЕРБ, Борисов решава кой да е министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads