Реклама / Ads
5| 3975 |31.10.2019 НОВИНИ

Възраждане: Всяка подкрепа за Йорданка Фандъкова е подкрепа за корупцията и купения цигански вот

.
Възраждане
С изумление разбрахме, че патриотите от ВМРО са подкрепили досегашния кмет на София – Йорданка Фандъкова на балотажа в неделя. На нас от Възраждане, би ни било изключително интересно, какво мислят „воеводите“ на Каракачанов за победата на Фандъкова в циганските квартали с 90 – 95% от гласовете.
 

Интересно ни е също, на кое място в ценностната им „патриотична“ система е купуването на гласове от гетата.

 

Също така ни е интересно, какво мислят за случая, при който служителка на кмета на район „Връбница“ Младен Младенов (ГЕРБ), работила като касиер в общината е откраднала над 100 000 лв. от общинската каса, както стана ясно от приключило наскоро досъдебно производство, със заключения за повдигане на обвинение срещу София Тонова, служителка в Столична община – район „Връбница“, действала в съучастие с други служители в администрацията на район „Връбница“ към Столична община. От парите на жителите и на дребния бизнес в района, които би следвало да отидат за поддържането на зелени площи и друга общинска инфраструктура са отклонени над 100 000 лв. чрез елементарна схема, наподобяваща пладнешки обир. Добре е да се каже, че това не би се случило, ако по мнението на разследващите, не е имало чадър от по-високо ниво в общината, защото сумата не е никак малка и открива голяма дупка в общинските финанси.

 

Случаят е достатъчно скандален, за да разклати позициите на районния кмет и на управляващите голямата община в изборна година, поради което Столична община прави всичко възможно, за да потули скандала и той да не стигне до знанието на широката общественост. За да покрие откраднатото от общинската каса на Връбница, чрез счетоводни врътки общината заличава разликите. Мафиотският грабеж обаче е в особено големи размери и не е останал незабелязан от правоохранителните органи, които са събрали достатъчно доказателства, уличаващи длъжностни лица от общината в отклоняване на публични средства.

Към наказателна отговорност на този етап е привлечена София Тонова в качеството й на главен експерт (касиер) в отдел „Общинска собственост и контрол на търговията“.


От страниците по делото става ясно и по какъв начин е осъществена грубата схема за кражба на пари от столичани. София Тонова в качеството й на касиер в отдел „Общинска собственост и контрол на търговията“ във Връбница, събирала наеми и такси от граждани и малки фирми, които се дължат на общината за различни видове услуги и за преотстъпени за ползване общински имоти. Срещу тези суми служителката издавала на момента квитанция на платците, но вместо да заприходява сумите в общинската каса, ги прибирала в собствения си джоб, след което унищожавала отчетната документация. Става въпрос за сериозни по размер парични средства за една общинска каса като тази на столичния район „Връбница“.

 

Подобна липса трудно би могла да бъде прикрита без знанието на по-високите нива в местната администрация. На този етап обаче, не е ясно, дали под наказателна отговорност ще бъдат подведени и други длъжностни лица за съучастие и прикриване на престъпната схема или за безстопанственост поради неосъществен контрол.

 

Е, ние от „Възраждане“ питаме, това ли подкрепяте всички вие, които заставате зад Фандъкова? Или може би просто, желаете да станете част от схемата. Не е трудно да се отгатне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3924 |30.10.2019 Тежко болен мъж се нуждае от подкрепа . 12| 5819 |29.10.2019 Възраждане: Балотажът е факт. В неделя варненци ще избират между свободата и мафията . 0| 3814 |28.10.2019 Христо Проданов: БСП увеличава двойно подкрепата си в цялата страна . 18| 11349 |25.10.2019 Майка разкри, че на сина й предложили 20 лв, за да отиде на протеста в подкрепа на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads