Реклама / Ads
7| 6513 |02.02.2013 НОВИНИ

Вежди Рашидов: Доган е там, където има пари

.
Лош или добър, аз ще остана лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е договорът ми с премиера, защото съм стиснал ръката му. Той обаче бе категоричен, че не желае да влиза в „политически разпри".
 

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в ефира на Нова телевизия.

Вежди Рашидов за пореден път каза, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв. Рашидов разкритикува новото лого, което ще представя страната ни на туристическия пазар.

„Тази художествена самодейност в България трябва да спре. Това лого е на ръба на кича, пълен привитимизъм", заяви министърът.

В памет на хан Аспарух като основател на българската държава, министърът е убеден, че трябва да се вдигне паметник и целият народ да се покланя там. „Той обаче трябва да бъде единствен. Рискуваме да девалвираме имената и на Левски и Ботев, ако продължават да се виждат на всеки ъгъл", каза още Рашидов.

Данък трябва да плаща всеки, който получава пари. Какво означава данък-чалга и данък нечалга. Изкуството освен всичко е и професия, каза Рашидов. Според него народът не е виновен за чалгаризацията на обществото. „Народът е пластелин в ръцете на майстора. Чалгата се намърда в луфт, който се отвори. В тази празна ниша се намърдаха и мутрите.”

“Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо”, оплака се Рашидов.

Доган е винаги там, където има много пари, посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около него. “Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етническия мир и разбирам нещата така. И българинът и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма значение от кой етнос е”, отсече Рашидов.

Аз няма как да стана лидер на етническа партия. Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието, коментира поста си на министър на културата Вежди Рашидов.

Отрязвам го от всякъде, за тази глупост, че съм бил турски шпионин, запали се отново Вежди Рашидов на обвиненията срещу него от лидера на „Атака” Волен Сидеров. “Ядосан съм. Не съм се отказал да му търся сметка дори и в съда за тази клевета”, отсече Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6307 |02.02.2013 Касим Дал: Ахмед Доган трябва да осветли тъмното си минало . 54| 7848 |02.02.2013 Борисов: Да не ми говорят Станишев и Доган за демокрация! . 3| 5084 |01.02.2013 Рашидов: Не съм телевизия, за да коригирам Божидар Димитров . 5| 5310 |30.01.2013 Депутатите осъдиха покушението над Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads