Реклама / Ads
11| 5265 |16.04.2008 НОВИНИ

Б. Велчев: Всеки, извършил престъпление, ще бъде разследван. Дали?

.
Главният прокурор получи доклада на Държавна агенция „Национална сигурност”, но все още не знае какво пише в него. Велчев парира въпроса ще бъде ли разследван Румен Петков.
 

Главният прокурор Борис Велчев не пожела да коментира въпроса около разследването на данните в докладите на вътрешната комисия за случващото се по върховете на МВР. Сериозни въпроси не се обсъждали на улицата и на крак, парира Велчев въпроса дали ще бъде разследван вътрешният министър в оставка Румен Петков, но всеки пак напомни, че всеки, извършил престъпление, ще бъде разследван, стига наистина да го е извършил.

Главният прокурор уточни, че е получил доклада на Държавна агенция „Национална сигурност”, но все още не може да обяви какво пише в него, защото не е имал време да го разгледа. ДАНС бе сезирана от вътрешната комисия на парламента след изслушванията на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов, както и на Румен Петков. Пред депутатите Танов разкри, че няма разработка от последните две години, по която да не е изтичало информация към разследваните. Бившият директор на антимафиотите разкри подробности и за множество провалени разработки по линия на контрабандата и корупцията. Скандалът в МВР стана повод за критики от страна на Европейската комисия и спрямо прокуратурата. Официален представител на комисията изрази негативно мнение, че прокуратурата бездейства, още повече, че липсват ефективни присъди по корупцията по високите етажи на властта.

Малък коментар

 

petkov-vel4ev.jpg“Всеки, който е извършил престъпление, ще бъде разследван, стига наистина да е извършил престъпление”. Това е казал Борис Велчев пред репортери тази сутрин. Може да е бързал, да е бил притеснен или най-вероятно журналистите не са го разбрали. Защото е малко притеснително, ако е вярно, че прокуературата ще разследва готови престъпници. Не рови ли прокуратурата по обвинения и съмнения, които после да докаже в съда? Ако ги докаже, де, щото това става доста рядко. В тази връзка трябва да припомним, че доскоро Румен Петков и Борис Велчев демонстрираха топли чувства. Твърденията, че работят прекрасно стигаха до хвалби. Ясно е, че на Велчев няма да му е никак лесно да разследва приятеля Петков. Но е задължително!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4773 |16.04.2008 М. Велчев: НДСВ може и да излезе от коалиционното споразумение . 14| 4622 |09.04.2008 Главният прокурор: Няма данни Маджо да е извършил престъпление . 3| 4999 |07.10.2007 Милен Велчев: НДСВ има нужда от промяна и приемственост . 0| 4915 |13.06.2007 Борис Велчев: Ще забавим още делото срещу Валентин Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads