Реклама / Ads
5| 2233 |26.06.2024 НОВИНИ

"Величие" при Радев: Не можем да подкрепим или не незнанието си. Експертният кабинет - популизъм и демагогия

.
Източник: скрийншот
Започна последната част от консултациите на президента Румен Радев с партиите за съставяне на правителство. За първи път на "Дондуков" 2 се явиха представители на партията от Исторически парк "Величие".
 

Явиха се формалният лидер Николай Марков, зам.-председателят на парламента Виктория Василева и депутатът Дарин Георгиев.

 

Държавният глава отчете, че това е първото влизане на "Величие" в парламента, както и че мнението им е важно именно заради това. Попита ги какви са според тях перспективите пред 50-ото НС, както и дали могат да предложат нещо ново.

 

"Още с влизането си в парламента ние приложихме системен подход, но за съжаление бяхме разбрани от твърде малко прави субекти в парламента. Поискахме среща с лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов с една единствена цел - да имаме яснота за целите, които си поставя съответното правителство, което ще се сформира, времето, за което се ангажира да направи нужните стъпки, какво се очаква от това управление и за колко време. Не бяхме чути, вероятно, защото такава среща беше отхвърлена и ние нямаме яснота какво ще прави това правителство", припомни Марков.





"Величие" отказа на ГЕРБ преговори за кабинет и за приоритетите на 50-ото НС. Вместо това Марков поиска лична среща с Борисов, но такава така и не се състоя.

 

"Ние не можем да подкрепим или да не подкрепим незнанието си", обясни Марков.

 

"Криенето зад експертно правителство не е полезната формула за България, защото всъщност това прикрива коалиционни взаимоотношения, които не трябва да бъдат видими за широката общественост. Смятаме, че това е вид популизъм и демагогия, която се разиграва в сградата на Народното събрание, и липсва пряката отговорност на субектите, които са ангажирани с тези задачи. Затова най-близко до нас стои програмно правителство с ясни цели и задачи, както краткосрочни и средносрочни, така и дългосрочни, от лицата, които имат ангажимента и най-голямото доверие да го съставят. Ако се стигне до връчване на мандат на нас, като най-малки ние нямаме такива претенции, разбира се, но това е ваше решение и право, ние ще подходим по същия начин. За нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство. Не за друго, а защото от проблемите, които предстоят от тук нататък, най-важни са целите", каза Марков.

 

Радев покани и Виктория Василева да се изкаже, вероятно като по-опитен политик и парламентарист, но тя не пожела.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2221 |26.06.2024 Зеленски отиде на фронта в Донецка област, представи новия началник на Обединеното командване на ВСУ . 1| 2502 |26.06.2024 TIME: Най-важният резултат от срещата на върха в Швейцария - обещанието на Украйна за контакти с Русия . 0| 8508 |26.06.2024 НАП с важна информация за данъците на фирми и еднолични търговци . 8| 8124 |26.06.2024 Дрязгите във "Величие" продължават: Николай Марков иска извинение от Ивелин Михайлов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads