Реклама / Ads
4| 3166 |22.02.2022 НОВИНИ

Великобритания с удар по Кремъл. Какво каза Борис Джонсън в парламента?

.
Първа порция икономически санкции спрямо Русия налагат и от Великобритания като то отговор на действията на Владимир Путин и събитията в Източна Украйна. По думите на британския премиер Борис Джонсън те ще ударят Кремъл сериозно и ще се целят в икономическите интереси на онези, които подкрепят руската военна машина.
 

Обект на санкции ще станат пет руски банки - ossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank  и Black Sea Bank. Санкционирани са още три лица - Генадий Тимошенко, Борис и Игор Ротенберг.

 

Джонсън бе категоричен - Путин е нарушил Минските споразумения с признаването на Донецк и Луганск. По думите му това е претекст за нахлуване в Украйна. 

 

“Трябва да сме готови за следващата стъпка от плана на руския президент”, заяви Джонсън пред депутатите. 

 

По думите на британския премиер ако се случи най-лошото 44-милионното население на Европа ще се превърне в цел на пълномащабна война, която ще се разрази без какъвто и да е повод. 

 

Няма съмнение, че в момента се случва инвазия на Украйна от страна на Русия, посочи още говорителят на Борис Джонсън. Пълномащабно нахлуване обаче все още не е налице.

Джонсън заяви, че Великобритания ще продължи да търси дипломатически начин за разрешаване на конфликта до последния възможен момент. Лондон обаче е дал недвусмислената си подкрепа спрямо Украйна.

 

Привикан е руският посланик във Великобритания. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3011 |19.02.2022 Великобритания мести извън Киев посолството си в Украйна . 13| 3430 |18.02.2022 Експерт: Жестът на Джамбазки нанесе сериозен удар по имиджа на България . 31| 14687 |16.02.2022 ”Биволъ”: Държавният резерв търгува ударно с горива с фирми около Маджо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads