Реклама / Ads
14| 6508 |12.10.2020 НОВИНИ

Велизар Енчев: Да преименуват ВМРО на ЕТ „Каракачанов“

.
Велизар Енчев
КОЛКО СТРУВА МИНИСТЕРСКОТО КРЕСЛО НА КАРАКАЧАНОВ? Премиерът Зоран Заев самоуверено заяви, че македонският език и македонската идентичност не подлежат на преговори. Военният ни министър му отвърна, че ще блокираме еврочленството им, ако северномакедонците не припознаят българския език като роден.
 

Всъщност истината е проста и не особено чистоплътна: вицето Каракачанов е идеологът на подписания на 1 август 2017 г. договор с Македония, в който им признахме езика с витиеватата формулировка „македонски език според конституцията на Република Македония“.


Преди три години Каракачанов вдигна бялото знаме и обяви капитулацията за победа, за да задоволи кариеристичното си его – да бъде военен министър. Защото в Брюксел му казаха, че не може да е военен министър на НАТО-вска държава, ако блокира членство на друга държава, което вече е одобрено от Големия брат.


Военният бос преглътна и друго поражение – Преспанският договор между Гърция и Македония, сключен от премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев. С него съседите набързо се преименуваха в „Република Северна Македония“ и вече официално претендират за настойничество върху Пиринска Македония и върху създаденото от тайните им служби „македонско малцинство“, наброяващо стотина маргинала.
Последният му провал произведе персоналното му назначение в смесената историческа комисия – доц. Наум Кайчев. За да умилостиви македонистите в спора ни за Гоце Делчев, доцентът сътвори гениална формула: „Гоце Делчев е едновременно и македонец, и българин - македонец в регионален смисъл и българин в народностен смисъл…“


Вероятно уникалната двойна националност ще се изписва и в продаваните на килограм български паспорти в Македония и Косово…
Не звучи патриотично, но е факт: Каракачанов изтъргува македонските българи за едно министерско кресло, а сега вие на умряло от коварството на македонистите. Но поне има шанс да влезе в Гинес като единствения в света министър, който първо подписва договор, а след това преговаря за съдържанието му.


За патриотичното си дело заслужава тази награда – лично той да подпише европротокола за стартиране на преговорите за членството на Република Северна Македония в ЕС!
След което да закрие ВМРО. Или като успешен търговец да я преименува на ВМРО – ЕТ „Каракачанов“.

 

Журналистът Велизар Енчев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6281 |24.09.2020 Велизар Шаламанов: Русия има интерес към военното строителство в България . 19| 6923 |24.09.2020 Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша . 24| 13563 |20.09.2020 Велизар Енчев: Има ли сделка между Борисов и неговите рекетьори? . 18| 7080 |16.09.2020 Енчев: Тайната дипломация на Борисов с Ероган е национален позор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads